ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ethniki Trapeza, Eunikh Trapeza, NBG
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΕΤΕ: Μέρισμα 0,4442 ευρώ/μετοχή, πληρωμή στις 10/6

Η Εθνική Τράπεζα διανέμει μικτό μέρισμα €0,4442 ανά μετοχή για τη χρήση 2024, με καθαρό ποσό €0,422. Η αποκοπή ορίζεται για τις 3 Ιουνίου και η καταβολή ξεκινά στις 10 Ιουνίου 2025.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της 30ής Μαΐου 2025 ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 405 εκατ. ευρώ μικτά στους μετόχους για τα κέρδη χρήσης 2024. Το τελικό μέρισμα ανά μετοχή διαμορφώνεται στα €0,4442 μικτά, λαμβάνοντας υπόψη και τις ίδιες μετοχές που κατέχει η Τράπεζα.

Μετά την παρακράτηση φόρου 5% (βάσει του άρθρου 64 του Ν. 4172/2013), το καθαρό ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι διαμορφώνεται στα €0,4220 ανά μετοχή, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή μειωμένοι συντελεστές.

  • Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος: Τρίτη 3 Ιουνίου 2025
  • Ημερομηνία καταγραφής δικαιούχων (record date): Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025
  • Ημερομηνία έναρξης πληρωμής: Τρίτη 10 Ιουνίου 2025

Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας, με πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσω των χρηματιστηριακών εταιρειών και τραπεζών (Συμμετεχόντες Σ.Α.Τ.). Σε περιπτώσεις κληρονομικών δικαιωμάτων, η πληρωμή θα γίνεται από την ΕΤΕ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών νομικών διαδικασιών.

Σημειώνεται ότι η διανομή έλαβε την έγκριση της ΕΚΤ στις 28 Μαΐου 2025. Ποσά που δεν εισπραχθούν εντός πέντε ετών, παραγράφονται υπέρ του Δημοσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ubs
ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες, ξεχωρίζει Alpha και Πειραιώς

Θετική για τις εγχώριες τράπεζες η UBS. Σύσταση αγορά για τις 4 και τιμή στόχο τα 4,9 ευρώ για την Alpha Bank, 4,70 ευρώ για την Eurobank, 18,20 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και 11,20 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι καρποί της κανονικότητας: Υπεραξίες 50 δισ. από την εξυγίανση των τραπεζών

Ξεπέρασε τα 51 δισ. η χρηματιστηριακή αξία των συστημικών τραπεζών (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha) από αποτίμηση μόλις 1 δισ. ευρώ το 2015. H εντυπωσιακή ανάκαμψη μετά τα capital controls και την κρίση.