ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
Ο Νίκος Παπαθανάσης συζητά τον εκσυγχρονισμό της γραμμής 1 Πειραιάς-Κηφισιά μέσω του ΕΣΠΑ.

Παπαθανάσης: 83,7 εκατ. σε 448 τουριστικές ΜμΕ από το ΕΣΠΑ

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε την ένταξη 448 τουριστικών σχεδίων με συνολική δημόσια δαπάνη 83,7 εκατ. ευρώ για Αττική και Νότιο Αιγαίο μέσω ΕΣΠΑ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την έγκριση 448 επενδυτικών σχεδίων που αφορούν νέες τουριστικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 83,78 εκατ. ευρώ, μέσω της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Οι επενδύσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων», στην οποία είχαν υποβληθεί 1.501 αιτήσεις, εκ των οποίων αξιολογήθηκαν θετικά οι 448. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η δράση δίνει έμφαση στη στήριξη νεοσύστατων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, με σκοπό την προσφορά ποιοτικών, καινοτόμων και διεθνώς ανταγωνιστικών υπηρεσιών. 

Παράλληλα, ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου, που αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας.

Η διαδικασία έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη, με νέες αποφάσεις να αναμένονται σύντομα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, συζήτηση Δευτέρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο και το Ταμείο Εκσυγχρονισμού. Στόχος η στήριξη της πράσινης μετάβασης και η αποτελεσματική αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για το κλίμα και την ενέργεια.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος στις κυρώσεις για τράπεζα και εταιρείες ποτάσας Λευκορωσίας

Οι ΗΠΑ χαλάρωσαν κυρώσεις σε σημαντική λευκορωσική επενδυτική τράπεζα και πάνω από 12 εταιρείες, κυρίως ποτάσας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί το 2022 λόγω της στήριξης στη Ρωσία.
Κυριάκος Πιερρακάκης Εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Τα χαμόγελα Πιερρακάκη - τραπεζών, το bonus στα ταμεία της Aktor και το ΔΝΤ

Το εξαιρετικό κλίμα στη συνάντηση ΥΠΟΙΚ – τραπεζών λόγω... Ανδρουλάκη, πόσα παραπάνω θα εισπράξει η ΑΚΤΩΡ για το Μετρό Θεσσαλονίκης και γιατί αντιδρούν οι ναυτικοί για τη μεταφορά των διαθεσίμων του ΝΑΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

50 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Η δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα» με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ στηρίζει μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ, με ενίσχυση 50%-55% για επενδύσεις από 100.000 έως 400.000 ευρώ. Η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική.