ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
 Υπουργείο Οικονομικών και ΚΕΕΕ
Φωτογραφία Υπουργείο Οικονομικών και ΚΕΕΕ

Κοινό μέτωπο ΥΠΟΙΚ–ΚΕΕΕ για φοροδιαφυγή και στήριξη μικρομεσαίων

«Χρειάζεται συνεργασία για έξυπνες μεταρρυθμίσεις», το μήνυμα Πιερρακάκη προς τους Επιμελητηριακούς εκπροσώπους στη συνεδρίαση της ΔΕ της ΚΕΕΕ.

Τη σημασία της συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς της επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση της αναπτυξιακής τροχιάς της χώρας υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Ο Υπουργός είχε εκτενή διάλογο με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, οι οποίοι του έθεσαν σειρά κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα: φορολογία, οφειλές προς το Δημόσιο, μεταφορικό ισοδύναμο, ανάγκες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, διάγνωση δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, γραφειοκρατία, διαλειτουργικότητα συστημάτων και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις και διαβούλευση, επισημαίνοντας την ανάγκη για «συστηματική μείωση της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας – ζητήματα που, όπως είπε, δεν γίνεται να μην απασχολούν συνολικά την επιχειρηματικότητα».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και στη διασύνδεσή του με την ΑΑΔΕ ως κρίσιμο εργαλείο για τη χάραξη σύγχρονων, τεκμηριωμένων οικονομικών πολιτικών.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη οι φωνές των Επιμελητηρίων να έχουν παρεμβατικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο, με στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την άρση εμποδίων στον επιχειρηματικό στίβο.

 «Γνωρίζουμε κάθε διάσταση του επιχειρείν και μπορούμε να διαμορφώσουμε δομημένες προτάσεις για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μήνυμα Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η κληρονομία ΣΥΡΙΖΑ και νέα deals Μασούτη

Η αγωγή 5 δισ. Τραμπ κατά Τζέιμι Ντάιμον, η επίσκεψη Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κωστή Χατζηδάκη, η casual κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Chevron και τα νέα deals Μασούτη.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας στον ΟΟΣΑ: Η φορολογική πολιτική ενισχύει ανάκαμψη και εμπιστοσύνη

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας συμμετείχε στη σύσκεψη της Φορολογικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και τόνισε ότι η αποτελεσματική φορολογική πολιτική στηρίζει την ανάκαμψη, ενώ αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Άδωνις Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν τα Περιφερειακά Προγράμματα για Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο

: Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την έγκριση των Περιφερειακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης 2026-2030 για Θεσσαλία, Ήπειρο και Νότιο Αιγαίο, συνολικού ύψους 577,2 εκατ. ευρώ με υπερδέσμευση.
Αντλία πετρελαίου Rosneft
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μείωση 24% στα έσοδα από πετρέλαιο-αέριο, χαμηλό 4ετίας

Τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο μειώθηκαν το 2025 κατά 24%, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ανήλθαν στα 8,48 τρισεκατομμύρια ρούβλια έναντι 11,13 τρισ. το 2024.