ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:47:39
Ιωάννης Μπρατάκος γραφείο
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Μπρατάκος.

Γ. Μπρατάκος: Η πρωτεύουσα πρέπει να μετατραπεί σε εθνικό μοχλό ανάπτυξης

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, υπογράμμισε τη σημασία της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπτυξη κατά την ομιλία του στο 3ο Thermopylae Forum 2025.

Στον ρόλο και τη σημασία της Περιφέρειας Αττικής όσον αφορά την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, μιλώντας στην πρώτη ενότητα του 3ου Thermopylae Forum 2025 με τίτλο «Φθιώτιδα 360°: Σχεδιάζοντας το νέο Hub της Νότιας Ευρώπης».

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπό τον συντονισμό του Χρήστου Σταμάτη, CEO & Co-Founder της Stevia Hellas Cooperative, ο κ. Μπρατάκος και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Μπρατάκος επεσήμανε ότι, ακόμη και στην Περιφέρεια Αττικής, η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις γενικότερες γεωοικονομικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις. 

Υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης ενός συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδίου, που θα ενσωματώνει τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής παραγωγής, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, στάθηκε στην έλλειψη στρατηγικής συνεργασίας με την Αθήνα, τονίζοντας πως η πρωτεύουσα οφείλει να λειτουργεί ως εθνικός πολλαπλασιαστής αναπτυξιακής δυναμικής, με επίκεντρο την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφραίμογλου: Η καινοτομία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και την πρόοδο

Η Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ανέδειξε τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα, τονίζοντας τη δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η καινοτομία μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινής ζωής

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Στ. Καλαφάτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, τονίζει πως η έρευνα και καινοτομία ενισχύουν οικονομία, επιχειρηματικότητα και προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες.
Τεχνητή νοημοσύνη οθόνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Υποτροφίες για εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στο AI

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προσφέρει υποτροφίες σε στελέχη μελών του για δύο online προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με το IST College. Συνολικά 100 άτομα θα εκπαιδευτούν με στόχο πρακτικές δεξιότητες για άμεση επιχειρησιακή εφαρμογή.
Νίκος Μαντζούφας στο φόρουμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρουμ Δελφών 2026: Στο επίκεντρο γεωπολιτική, ενέργεια και τεχνητή νοημοσύνη

Το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «The Shock of the New» θα διεξαχθεί 22-25 Απριλίου 2026, εστιάζοντας στις ραγδαίες παγκόσμιες εξελίξεις και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, με 1.200 ομιλητές και 200 συζητήσεις.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Μπρατάκος: Η συνεκτικότητα κλειδί για την καινοτομία και την απόδοση

Ο Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ανέδειξε τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη της χώρας, υπογραμμίζοντας τη διασύνδεση έρευνας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας σε επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη και το ΕΚΕΤΑ.