ΓΔ: 2099.2 -0.37% Τζίρος: 88.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:04:38
Φώτο: ΑΠΕ

Σταϊκούρας: Σήμερα η ανακοίνωση των μέτρων για μεταχρονολογημένες επιταγές

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για πρωτογενείς και δευτερογενείς ΚΑΔ προκειμένου να υπάρξει στήριξη τόσο περισσότερων επιχειρήσεων όσο και των αυτοαπασχολούμενων.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν από το υπ. Οικονομικών τα μέτρα για τις μεταχρονολογημένες επιταγές, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ακόμη ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για πρωτογενείς και δευτερογενείς ΚΑΔ προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι.

Αναφορικά με τις επιταγές διευκρίνισε ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία από τις τράπεζες συγκεκριμένου προϊόντος το οποίο θα μεταφέρει την υποχρέωση πληρωμής του εκδότη της επιταγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με επικρατέστερο σενάριο τις 60–70 ημέρες. Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα χρήσης του προϊόντος θα είναι στην επιλογή των τραπεζών και θα αφορά επιχειρήσεις που κρίνουν οι τράπεζες ότι διαθέτουν αξιοπιστία.

Το προϊόν θα προβλέπει συγκεκριμένα στάδια ενεργειών ώστε αυτός που έχει λάβει την επιταγή να την πληρωθεί από την τράπεζα και ταυτόχρονα ο εκδότης της με κάποια μορφής παράλληλη εγγύηση του Δημοσίου να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει την επιταγή στην τράπεζα καταβάλλοντας τόκο για το συγκεκριμένο ποσό. 

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «τον Απρίλιο θα δούμε το ζήτημα της προστασίας της α΄κατοικίας».

Όσον αφορά τις τράπεζες και τις διευκολύνσεις και σε φυσικά πρόσωπα ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «είχαμε συναντηθεί με τις τράπεζες και είπαμε ότι όλοι θα επωμιστούν το βάρος των επιπτώσεων. Το τραπεζικό σύστημα ξεκίνησε με αναστολές στους  επιχειρηματίες που είναι ενήμεροι και στη συνέχεια θα προχωρούσε σε φυσικά πρόσωπα. Ήρθε η ΕΕ για το τραπεζικό σύστημα και το διευκόλυνε σε πράξεις όπως οι αναστολές. Με αφορμή αυτό οι βαθμοί ελευθερίας των τραπεζών είναι περισσότεροι για να διευκολύνει και τα φυσικά πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς θέλουμε να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα τους πολίτες αλλά υπάρχουν ζητήματα με τα προσωπικά δεδομένα καθώς θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα να πάρει τηλέφωνο να κάνει πρόταση αναστολής».

Εξήγησε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση από μια πολιτική μείωσης φόρων «πάμε σε πολιτική παροδικής αύξησης των δαπανών αν και η στρατηγική ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων δεν αλλάζει».

Ερωτηθείς, δε, αν συζητείται μείωση μισθών στο Δημόσιο ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Διπλασιάζεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών στα 600 ευρώ

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών και τη διεύρυνση των δικαιούχων, μέτρο που στηρίζει τον κλάδο και αποκαθιστά χρόνια αδικία, όπως τονίζει.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Εντάσσεται η καθολική υλοποίηση της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς»

Η δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027, προσφέροντας voucher έως 500€ σε γονείς για διαπιστευμένους επιμελητές, με στόχο την υποστήριξη της εργασίας και της οικογενειακής ζωής.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στόχος η στήριξη οικογενειών και νέων για το δημογραφικό

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι το δημογραφικό είναι υπαρξιακή πρόκληση και παρουσίασε τα μέτρα στήριξης οικογενειών και νέων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκληρωμένης στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη.
Συνεδρίαση στη Βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλεόνασμα: Υπέρβαση 67 εκατ. στα καθαρά έσοδα και ισχυρή επίδοση Οκτωβρίου

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν υπέρβαση 67 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο, με τον Οκτώβριο να ενισχύει σημαντικά το αποτέλεσμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε τον στόχο, παρά τις αποκλίσεις στις δαπάνες.
Κτήριο SHEIN
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η κυβέρνηση θέλει τρίμηνο κλείσιμο της Shein

Η γαλλική κυβέρνηση θα ζητήσει δικαστικά την αναστολή λειτουργίας της ιστοσελίδας της Shein στη Γαλλία για τρεις μήνες, εξαιτίας πώλησης παράνομων προϊόντων, ενώ η εταιρεία άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημά της στο Παρίσι.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Ξεκινούν αύριο οι ενισχύσεις 2,5 δισ. ευρώ στους πολίτες

Από τη Δευτέρα ξεκινά η καταβολή ενισχύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ σε 2,4 εκατ. πολίτες. Πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρίας θα λάβουν 250€, ενώ τα ζευγάρια 500€, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.