ΓΔ: 2552.07 0.85% Τζίρος: 87.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:18:41
Τσάντες και πορτοφόλια μαϊμού

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους 116.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού» στη Ρόδο

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 14.946 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (παιχνίδια, ρούχα, αξεσουάρ κ.ά.).

Πρόστιμα συνολικού ύψους 116.000 ευρώ, μια σύλληψη και καταστροφή 14.946 τεμαχίων απομιμητικών προϊόντων επέφερε έλεγχος της ΔΙΜΕΑ στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης την περίοδο από 26 έως 28 Μαρτίου διενήργησαν έλεγχο στην Ε. Ρόδου σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών μέσω social media.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 14.946 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (παιχνίδια, ρούχα, αξεσουάρ κ.ά.) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 116.000 ευρώ. Επιπρόσθετα υπήρξε μια σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία για παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας περί πλαστογραφίας εμπορικών σημάτων και μια μηνυτήρια αναφορά για την ίδια παράβαση.

Όπως σημειώνουν στελέχη της ΔΙΜΕΑ, σημαντική ήταν η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραχυχρόνια Μίσθωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιτήματα της ΠΟΞ για λεπτομερή στοιχεία ελέγχων σε βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η ΠΟΞ ζητά ενημέρωση από το Υπ. Τουρισμού για τους ελέγχους, παραβάσεις και πρόστιμα στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς και αποτίμηση εφαρμογής του πλαισίου που ισχύει από 1/10/2025 σύμφωνα με το ν. 5170/2025.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό νυχτερινό κέντρο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

Η ΑΑΔΕ έκλεισε για 48 ώρες γνωστό νυχτερινό κέντρο, λόγω μη έκδοσης τριών αποδείξεων αξίας 4.560 ευρώ. Το μέτρο εφαρμόστηκε με απόφαση δικαστηρίου που έκρινε νόμιμη την κύρωση, μετά από προσφυγή της επιχείρησης.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράνομες υπεκμισθώσεις διαμερισμάτων: Οι αλλαγές στη νέα ρύθμιση

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει ρύθμιση για απαγόρευση υπεκμίσθωσης κλινών σε διαμερίσματα κατοικίας, με πρόστιμα έως 10.000 ευρώ και σφράγισμα χώρων. Στόχος η αντιμετώπιση άτυπων υπνωτηρίων και παρανομίας.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην απαγόρευση social media σε ανηλίκους

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως η Ελλάδα πρωτοπορεί στην προστασία ανηλίκων στα social media και ευθυγραμμίζεται με την ΕΕ. Δήλωσε αισιόδοξος για συμμόρφωση των πλατφορμών, αλλιώς θα υπάρξουν πρόστιμα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για επικίνδυνη οδήγηση και βαριά πρόστιμα

Δύο συλλήψεις για επικίνδυνη οδήγηση έγιναν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο: ένας 40χρονος οδηγός ενεπλάκη σε τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ 61χρονος μοτοσικλετιστής αγνόησε σήμα αστυνομικών και παραβίασε μονόδρομους και φανάρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουνό» τα χρέη προς την εφορία, ελάχιστες ρυθμίσεις, ελπίδα οι 120 δόσεις

Οι 120 δόσεις αποτελούν το τελευταίο στοίχημα για την ανάσχεση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία, τα οποία ανέρχονται σε 109,77 δισ. ευρώ και από αυτά μόλις 5,31 δισ. ήταν σε ρύθμιση έως το τέλος του Ιουλίου.