ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
κοκαΐνη-ααδε
kokaini-aade

Κοκαΐνη συνολικής αξίας 5,9 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο 3ο Τελωνείο Πειραιά, με τη χρήση αυτοκινούμενου οχήματος x-ray, εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα των εμπορευματοκιβωτίων.

Δύο νέες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ Τελωνεία και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες προερχόμενα από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο 3ο Τελωνείο Πειραιά, με τη χρήση αυτοκινούμενου οχήματος x-ray, εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα των εμπορευματοκιβωτίων. 

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από θετική ένδειξη των σκύλων ανιχνευτών MAX και KYBERR, ακολούθησε φυσικός έλεγχος όπου κατασχέθηκαν 67 συσκευασίες με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 78 κιλών. Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης εκτιμάται περίπου στα 3,51 εκ. ευρώ. 

Στη δεύτερη περίπτωση, κατά τον φυσικό έλεγχο από τους τελωνειακούς ελεγκτές και την ΕΛΑΣ, κατασχέθηκαν 47 συσκευασίες με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 53 κιλών και η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 2,39 εκ. ευρώ. Το συνολικό μεικτό βάρος της κοκαΐνης αγγίζει τα 131 κιλά και η αξία της τα 5,9 εκ. ευρώ. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης της υπόθεσης με άλλες παρόμοιες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντέινερ από το Εκουαδόρ που έκρυβε 46 κιλά κοκαΐνη εντόπισε η ΑΑΔΕ

Μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
κοκαΐνη-ααδε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Εντοπίστηκαν 10,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα – Σύλληψη 33χρονου

Στον Πειραιά κατασχέθηκαν 10,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ μετά από κοινή επιχείρηση Λιμενικού και ΑΑΔΕ. Συνελήφθη 33χρονος Σέρβος οδηγός, ενώ οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 2,1 εκατ. ευρώ.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Νέος τελωνειακός χάρτης Αττικής, ανοίγει το Τελωνείο Ανατολικής Αττικής

Από 12 Οκτωβρίου 2026, λειτουργεί το νέο Τελωνείο Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα, ενοποιώντας τα τελωνεία Αερολιμένα, Λαυρίου και Ραφήνας, ενισχύοντας την επιτήρηση και καλύπτοντας τις αυξημένες ροές εμπορευμάτων και τουριστών.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΑΑΔΕ: Νέο Τελωνείο Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα από 12 Οκτωβρίου

Σε πλήρη λειτουργία από τις 12 Οκτωβρίου 2026 τίθεται το νέο Τελωνείο Ανατολικής Αττικής με έδρα τα Σπάτα, ενοποιώντας τις υπηρεσίες των Τελωνείων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Κατασχεμένα πακέτα τσιγάρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποκαλύφθηκαν δύο υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, με πάνω από 477.000 τεμάχια να κατάσχονται, εκ των οποίων 362.800 εντοπίστηκαν σε δέματα με προορισμό Γερμανία και Βέλγιο.