ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
Η είσοδος της Τράπεζας της Ελλάδος με επίσημη σημαία στην Αθήνα.

ΤτΕ: Στα 836 εκατ. ευρώ εκτοξεύτηκε το ταμειακό πλεόνασμα του α' διμήνου

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 11.636 εκατ. ευρώ, από 10.696 εκατ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπερδιπλάσιο ταμειακό πλεόνασμα του προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 836 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 346 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2024. 

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 11.636 εκατ. ευρώ, από 10.696 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 10.781 εκατ. ευρώ, από 9.552 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Άνοδος στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 75 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους κατά 519 εκατ. Οι ετήσιοι ρυθμοί μεταβολής διαμορφώθηκαν σε 3,9% και 10,9% αντίστοιχα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Διοικητής ΤτΕ ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση από τις τράπεζες

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τις τράπεζες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για να μειωθούν οι πιστωτικοί κίνδυνοι, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί νέες αναταράξεις στις αγορές και στην οικονομία λόγω ανόδου των τιμών ενέργειας.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Ελλάδος: Άνοδος 58,4% στα τουριστικά έσοδα τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο καταγράφηκε άνοδος 58,4% στις τουριστικές εισπράξεις, φτάνοντας τα 473,3 εκατ. ευρώ, με αύξηση ταξιδιωτών 33,3% και δαπάνης ανά ταξίδι 19,1%. Ισχυρή συμβολή από ΕΕ-27 και τρίτες χώρες σύμφωνα με την ΤτΕ.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Claudia Buch στην Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών

Στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα η πρόεδρος του SSM Claudia Buch και ο πρόεδρος του SRB Dominique Laboureix, για συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ανώτερα στελέχη της ΤτΕ.
Βασίλης Κικίλιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Αντίδωρο» 50 εκατ. στους ακτοπλόους, ο SSM στην Αθήνα και τα μερίσματα

Τα 50 εκατ. στους ακτοπλόους για να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις των εισιτηρίων, η Κλαούντια Μπούχ του SSM στην Αθήνα, η συνάντηση με Πιερρακάκη και τα μερίσματα των τραπεζών και οι επενδυτές «δώρο» στα γενέθλια της Ελ. Βρεττού.