ΓΔ: 2040.3 0.43% Τζίρος: 199.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 0,1% του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Ιανουάριο 2025 σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2024.

Αύξηση 0,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, έναντι μείωσης 6,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2024 με το 2023.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» οφείλεται:

  • Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 0,3%.
  • Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 0,3%.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Ιανουάριο 2025 σε σύγκριση με τον δείκτη του Δεκεμβρίου 2024, έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2024 με το 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο με ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ενοίκια

Πάνω από 10% έχουν αυξηθεί τα ενοίκια σε ετήσια βάση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ισχυρές ανατιμήσεις έχουν καταγραφεί σε τρόφιμα, ασφάλιστρα υγείας και αεροπορικά εισιτήρια.