ΓΔ: 2039.41 -0.83% Τζίρος: 45.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:33:36
Φωτο: Shutterstock

Αναβάλλεται η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών ακινήτων

Νέα προθεσμία ως τις 10 Απριλίου 2020 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους πιστοποιημένους εκτιμητές. Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Χρ. Σταϊκούρα.

Την παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου των εκτιμητών για τις νέες αντικειμενικές αξίες ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β’ 869) η τροποποίηση της υπ. αριθ. 8843 ΕΞ 2020/27-01-2020 υπουργικής απόφασης «Ανάθεση σε πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών στο πεδίο των ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών, της σύνταξης εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης και ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον καθορισμό της μεθοδολογίας, της τεκμηρίωσης, της μορφής των εισηγήσεων και τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου των πιστοποιημένων εκτιμητών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.».

Με την τροποποίηση επεκτείνεται χρονικά η προθεσμία εντός της οποίας οι εκτιμητές έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το έργο τους και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 10η Απριλίου 2020.

Στα σενάρια για αναβολή της αναπροσαρμογής αντικειμενικών τιμών είχε αναφερθεί χθεσινό ρεπορτάζ του Business Daily.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα φορολογικά κίνητρα για άνοιγμα κλειστών ακινήτων και πρώην Airbnb

Η νέα τριετής φοροαπαλλαγή δίνει κίνητρο σε ιδιοκτήτες να επαναφέρουν κλειστά και πρώην Airbnb ακίνητα στη μακροχρόνια μίσθωση, αυξάνοντας την προσφορά και μειώνοντας το στεγαστικό κόστος.
Υπουργείο Οικονομικών κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία νέα μητρώα για οφειλές και πιστοληπτική αξιολόγηση δανειοληπτών

Τρία νέα μητρώα για την καταγραφή οφειλών και την πιστοληπτική αξιολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων δρομολογεί το Υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο Prodexpo 2025.
Ακίνητα, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ανάπτυξη μαζί με στεγαστική κρίση, οι δύο πλευρές της αγοράς ακινήτων

Η ελληνική αγορά ακινήτων συνεχίζει την ανοδική της πορεία με ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, αύξηση τιμών πώλησης και ενοικίασης, ενώ ταυτόχρονα η στεγαστική κρίση εντείνεται, πιέζοντας τα νοικοκυριά.