ΓΔ: 2174.78 1.47% Τζίρος: 95.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:45:43

Μάνη-Παπαδημητρίου: Το Open Business θα μειώσει το διοικητικό βάρος

Η υφυπουργός Ανάπτυξης στην τοποθέτησή της ανέδειξε τη στήριξη της κυβέρνησης στη μεταποίηση και τη βιομηχανία ως μοχλό παραγωγικού μετασχηματισμού, με έμφαση στην ενίσχυση μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η Αττική είναι περιφέρεια κομβικής σημασίας για την παραγωγική και επιχειρηματική ζωή της χώρας καθώς ενισχύει το ρυθμό ανάπτυξης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς και η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής, με θέμα την παρουσίαση της νέας μελέτης του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά της μεταποίησης στην οικονομία της Αττικής.

Η κ. Μάνη στην τοποθέτησή της ανέδειξε τη στήριξη της κυβέρνησης στη μεταποίηση και τη βιομηχανία ως μοχλό παραγωγικού μετασχηματισμού, με έμφαση στην ενίσχυση μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ανέδειξε σημαντικές δράσεις που ενισχύουν βιομηχανική βάση της χώρας, όπως το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» με 106 εκατ. ευρώ και οι αναβαθμίσεις βιομηχανικών πάρκων με «πράσινες» προδιαγραφές με 90 εκατ. ευρώ, καθώς και παρεμβάσεις που ενδυναμώνουν τον βιομηχανικό κλάδο, όπως η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση χειριστών κλαρκ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ψηφιακή πλατφόρμα Open Business, που θα παρουσιαστεί, αύριο, 14 Νοεμβρίου, και η οποία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

«Στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που έδωσε ο πρωθυπουργός για τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η νέα πλατφόρμα αναμένεται να μειώσει το διοικητικό βάρος, προσφέροντας γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις επιχειρήσεις και επιτρέποντας στην αγορά να ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής» σημείωσε η κ. Μάνη.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της βιομηχανίας ως βασικού άξονα στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, το οποίο έχει στόχο τη σύγκλιση των εισοδημάτων των πολιτών με το ευρωπαϊκό μέσο όρο και την επίτευξη μιας πιο δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης που θα αντανακλά σε όλες τις περιφέρειες.

«Η μεταποίηση και η βιομηχανία είναι για την Ελλάδα το εφαλτήριο που θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας οικονομίας ανθεκτικής στις διεθνείς προκλήσεις και σταθερά προσανατολισμένης στην ευημερία όλων των πολιτών», σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα, για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού παραγωγικού περιβάλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρτοποιοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση έως το 2026 ζητούν οι αρτοποιοί για το OpenBusiness

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών ζητά παράταση απογραφής στο OpenBusiness έως το 2026 και αναστολή του παραβόλου, επικαλούμενη τεχνικές δυσκολίες, ανεπαρκή ενημέρωση και πρόσθετο βάρος για μικρές επιχειρήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για την ενεργοβόρο βιομηχανία

Όσον αφορά την οριστικοποίηση του χωροταξικού σχεδίου για τη βιομηχανία όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στην άνοιξη. Με σκοπό να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν».
Ομιλητής στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνο-Ινδικό Φόρουμ στην Αθήνα: Ενδυνάμωση διμερών σχέσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας αναδείχθηκε στο Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με έμφαση σε τεχνολογία, ενέργεια, υποδομές, τρόφιμα και τουρισμό.
Εργασία εξ αποστάσεως laptop
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο μοντέλο για περιφερειακά γραφεία με έμφαση στην ευελιξία

Σύμφωνα με τη ViOS, ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιλέγουν ευέλικτους χώρους εργασίας στην Αθήνα για να αποκτήσουν άμεση παρουσία, με χαμηλότερο κόστος, λιγότερες δεσμεύσεις και δυνατότητα προσαρμογής.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ σε όλη τη χώρα

Συστήνεται ομάδα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για δειγματοληπτικό έλεγχο 59 υπηρεσιών ΓΕΜΗ, με στόχο τον έλεγχο ορθής εφαρμογής διαδικασιών και επιβολής προστίμων στους υπόχρεους, σύμφωνα με τη νομοθεσία.