ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη
Φώτο: Shutterstock

Βέλγιο και Ολλανδία προσεγγίζει τουριστικά η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

«Με συντονισμένες ενέργειες προβολής σε χώρες όπου οι τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν κατά τη χαμηλή περίοδο, στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη στοχευμένη προσέγγιση σημαντικών τουριστικών αγορών, συμμετείχε στο "Greek Tourism Roadshow", που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν σε κάθε πόλη περίπου είκοσι Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και τουριστικούς πράκτορες, με δημοσιογράφους καθώς και με διαμορφωτές κοινής γνώμης. Οι επαφές αυτές ανέδειξαν τη δυναμική των αγορών του Βελγίου και της Ολλανδίας αλλά και το υψηλό ενδιαφέρον των τουριστών από αυτές τις χώρες να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία.

Οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι επιθυμούν να ταξιδεύουν όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου. Οι Βέλγοι εστιάζουν σε προορισμούς που συνδυάζουν ψυχαγωγία και ξεκούραση, ενώ οι Ολλανδοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για τη φύση και την περιπέτεια. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών από τις συγκεκριμένες αγορές-στόχους. Ξεχωριστό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για περιπατητικές διαδρομές με την παροχή καταλυμάτων και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων από εξειδικευμένους οδηγούς όπως και για διαδρομές από σημεία όπου έχει αφήσει το αποτύπωμά του ο Μέγας Αλέξανδρος.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού εντυπωσιάστηκαν από τη γαστρονομία, τον οινικό πλούτο, τη φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό αλλά και από το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργούν μεταξύ άλλων χιονοδρομικά κέντρα και ιαματικά λουτρά, με αποτέλεσμα η Κεντρική Μακεδονία να αναδεικνύεται σε έναν ξεχωριστό και ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών. Στους παράγοντες για τους οποίους θεώρησαν την Κεντρική Μακεδονία ως μια ιδανική επιλογή περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι τουρίστες, έχοντας ως βάση τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επισκεφτούν σε μόλις 60 λεπτά πολλούς προορισμούς και σημεία ενδιαφέροντος και να βιώσουν διαφορετικές εμπειρίες.

«Οι αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου είναι πολύ σημαντικές για την Κεντρική Μακεδονία. Μέσα από τη συμμετοχή μας σε στοχευμένες ενέργειες προβολής του προορισμού, όπως αυτές οι εκδηλώσεις, θέλουμε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας. Με συντονισμένες ενέργειες προβολής σε χώρες όπου οι τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν κατά τη χαμηλή περίοδο, στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάπτυξη όλων των περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κερί σε σκοτάδι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ενταφιασμός 25 αζήτητων σορών από το Σωματείο Λειτουργών Κηδειών

Αφιλοκερδώς προχώρησε το Σωματείο Λειτουργών Κηδειών Μακεδονίας στην ταφή 25 αζήτητων σορών, που επί χρόνια παρέμεναν στα ψυγεία της Ιατροδικαστικής Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες και τη συνεργασία φορέων και εκκλησίας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έναρξη έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκίνησε το νέο τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία για το 2026-2028 με εναέριες και επίγειες δράσεις, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μειωθεί η όχληση από τα κουνούπια.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΜΑΘ: Επαφές με φορείς Μολδαβίας στη Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι

Αποστολή στο Βουκουρέστι στις 25-26 Μαΐου, που διοργανώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών-Μακεδονίας και Θράκης Κ. Γκιουλέκας, ενισχύει τη συνεργασία επιχειρήσεων, ΑΕΙ και αυτοδιοίκησης με φορείς από Ρουμανία και Μολδαβία.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές δράσεις για ανάπτυξη Μακεδονίας-Θράκης τονίζει ο Γκιουλέκας

Κυβερνητικό κλιμάκιο με τους Θ. Κοντογεώργη και Κ. Γκιουλέκα επισκέφθηκε την ΠΕ Πέλλας. Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε τις δράσεις για την ενίσχυση της Μακεδονίας και Θράκης, με έμφαση σε συνεργασίες και περιοδείες σε Βαλκάνια και τοπικά.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Σε εξέλιξη τουλάχιστον 5 δασικές πυρκαγιές

Τουλάχιστον πέντε δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ολλανδία, προκαλώντας την εκκένωση του αεροδρομίου Κέμπεν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, ενώ συνεχίζονται προσπάθειες περιορισμού των εστιών, σύμφωνα με τις αρχές.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Τρέχουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έργα του Fly Over

Ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι τα έργα Fly Over προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιούν την εφαρμογή DriveThess για έγκαιρη ενημέρωση στις μετακινήσεις τους.