ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Καινοτόμες πρωτοβουλίες δήμων για πράσινη μετάβαση και βιώσιμη ανάπτυξη

Στο Olympia Forum V, πέντε δήμαρχοι παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις πράσινης ανάπτυξης, τονίζοντας την ανάγκη χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας για βιώσιμη τοπική αυτοδιοίκηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η πράσινη μετάβαση και οι βιώσιμες τακτικές μέσω καινοτόμων λύσεων που επιχειρούν οι δήμοι της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στο Olympia Forum V κατά την διάρκεια της ενότητας «Τοπικοί Ηγέτες Αναζητούν Καινοτόμες Λύσεις». Πέντε δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούν προς τον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και παρουσίασαν στο κοινό, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί τελικά η τοπική αυτοδιοίκηση να αναπτύξει δράσεις καινοτόμες τόσο για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της όσο και για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για την προστασία ολόκληρου του πλανήτη. 

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος της εφ. Πατρίς, Γιώργος Μικελόπουλος, ο οποίος στην έναρξη της θεματικής ενότητας αναφέρθηκε στην εξέλιξη των προγραμμάτων που παρουσιάζουν και υλοποιούν οι δήμοι. Στην συζήτηση αυτή συμμετείχαν ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, ο δήμαρχος Πρέβεζας και γραμματέας ΔΕΠΑΝ, Νίκος Γεωργάκος, ο δήμαρχος Οινουσσών και γραμματέας ΔΣ ΔΕΠΑΝ, Γιώργος Δανιήλ, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα έργα πράσινης αναβάθμισης των δήμων τους, τα οποία ήδη έχουν υλοποιήσει αλλά και σε εκείνα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μηχανημάτων, καινοτόμες λύσεις μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, έργα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ψηφιοποίηση των συστημάτων τους για την προώθηση του τουριστικού τους προϊόντος κ.α. 

Βασικό συμπέρασμα από την συζήτηση ήταν πως οι δήμοι θα πρέπει να επιτύχουν μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων υλοποιήσεις έργων που θα αφορούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ώστε η διαχείριση όλων των υποδομών να γίνεται μέσα από δράσεις τέτοιες προκειμένου το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να είναι το ελάχιστο δυνατό και το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και σε μια βιώσιμη κοινωνία.

Το Olympia Forum V συνδιοργανώνεται από την εφ. «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν κάνεις ευτυχισμένη μια χώρα κλείνοντας τις αγορές της

Ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις για αύξηση της φορολογίας στη Γαλλία, επικρίνοντας τη στάση αριστεράς και ακροδεξιάς, και τόνισε ότι οι αυξήσεις φόρων εμποδίζουν τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διεθνώς.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft: Επένδυση 15,2 δισ. δολαρίων για Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΗΑΕ

Η Microsoft θα επενδύσει 15,2 δισ. δολάρια έως το 2029, κυρίως στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στα ΗΑΕ, έχοντας ήδη διαθέσει 7,3 δισ. από το 2023 και έχοντας εξασφαλίσει άδεια για εισαγωγή μικροτσίπ στις χώρες του Κόλπου.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πρότυπο συλλογικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης

Ο Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και της εξωστρέφειας της χώρας.