ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Απλήρωτοι πάνω από 100.000 λογαριασμοί ρεύματος

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος παραμένει μεγάλο θέμα προβληματισμού για τις επιχειρήσεις, καθώς δεν υπάρχει κρατική επιδότηση.

Στην επιβάρυνση που υφίστανται οι επιχειρήσεις λόγω του ενεργειακού κόστους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος παραμένει μεγάλο θέμα προβληματισμού για τις επιχειρήσεις, καθώς δεν υπάρχει κρατική επιδότηση.

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ξεπέρασε το 30% και λόγω της υψηλής κατανάλωσης, οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι ενεργοβόρες, έλαβαν πολύ «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, περισσότεροι από 100.000 λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί στις εταιρείες ενέργειας και ακολουθείται η διαδικασία των δόσεων για να μπορέσουν να ρυθμιστούν τα χρέη από την επιχειρηματική κοινότητα.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης των τιμών, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λογαριασμός ρεύματος ενέργεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ενεργειακό κόστος

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας είναι θετικά, όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και της μειωμένης κατανάλωσης, αυξάνοντας τους κινδύνους.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη 4 δισ. ευρώ από μικρομεσαίες προς παρόχους ενέργειας

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος ασφυκτιά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με χρέη προς παρόχους άνω των 4 δισ. ευρώ, ζητώντας μόνιμες λύσεις και απλούστευση τιμολογίων για ανακούφιση.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Το κόστος της ενέργειας ξεπερνά πλέον αυτό του ενοικίου

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ζήτησε την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και εκτίμησε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οι ανατιμήσεις θα ξεπεράσουν το 30%.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: 7 προτάσεις για ΜμΕ και αιχμηρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε 7 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με έμφαση σε 120 δόσεις για ρύθμιση οφειλών, προστασία πρώτης κατοικίας και ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ σε 24 ώρες

Νέο περιστατικό στα Στενά του Ορμούζ, όπου δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από drone άγνωστης προέλευσης, σύμφωνα με την UKMTO. Το περιστατικό είναι το τρίτο σε 24 ώρες. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημιές.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Γιατί οι μειώσεις τιμών ξεκινούν από Σεπτέμβριο;

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει τη συμφωνία για μείωση τιμών σε βασικά αγαθά από Σεπτέμβριο, αλλά εκφράζει απορία για την καθυστέρηση, ζητώντας άμεσες πολιτικές στήριξης επιχειρήσεων και αντιμετώπισης της ακρίβειας.