ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία

ΕΑΕΕ: Άνοδος 6,7% στην παραγωγή ασφαλίστρων το α' εξάμηνο 2024

Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της και, συνολικά, ανταποκρίθηκαν 47 ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Άνοδο κατά 6,7% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2024, που ανήλθε στα 2.814.366.043,01 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Παραγωγή Ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Ιουνίου 2024, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της ένωσης www.eaee.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων - μελών της και, συνολικά, ανταποκρίθηκαν 47 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 42 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 14 στις ασφαλίσεις Ζωής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου - Ιουνίου 2024, με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2023 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

  • Οι Ασφαλίσεις Ζωής κατέγραψαν αύξηση 4,9% και ασφάλιστρα ύψους 1.372.516.451,66 ευρώ
  • Οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών παρουσίασαν αύξηση 8,5% με ασφάλιστρα ύψους 1.441.849.591,35 ευρώ εκ των οποίων η αστική ευθύνη οχημάτων είχε αύξηση 3,4%.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ESG

Μνημόνιο συνεργασίας για τη βιώσιμη και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

Το CSR Hellas και η ΕΕΝΕ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη της βιώσιμης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας σε θέματα ESG, καινοτομίας, ψηφιακού μετασχηματισμού και ενίσχυσης ανθρώπινου δυναμικού.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμαχία ΥΠΕΞ και εξαγωγέων για ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας

Υπουργείο Εξωτερικών και ΠΣΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και της οικονομικής διπλωματίας, στοχεύοντας σε αποτελεσματικότερο, συστηματικό συντονισμό και προώθηση των ελληνικών προϊόντων διεθνώς.
businessdaily-Theodorikakos-Anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δημιουργείται Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας για επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί την «Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας», μια ψηφιακή πλατφόρμα με εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό και υπηρεσίες αυτοαξιολόγησης για τη στήριξη επιχειρησιακής ανθεκτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στ. Καλαφάτης στην Άτυπη Υπουργική Σύνοδο Ανταγωνιστικότητας ΕΕ στο Δουβλίνο

Ο Σταύρος Καλαφάτης θα εκπροσωπήσει τον υπουργό Ανάπτυξης στην Υπουργική Σύνοδο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, στο Δουβλίνο 9-10 Ιουλίου, με θέματα ανταγωνιστικότητα, ΜμΕ, πράσινη βιομηχανία και ενιαία αγορά.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν 13 Περιφερειακά Hubs Καινοτομίας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι το υπουργείο προωθεί μια καινοτόμο, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, εστιάζοντας στη σύνδεση με την αυτοδιοίκηση και ενισχύει hubs καινοτομίας στις περιφέρειες, με επίκεντρο νέες τεχνολογίες.