ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τράπεζα της Ελλάδος

Στην κυριότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης περιήλθε το κτίριο της ΤτΕ

Ο υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κτίριο θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και θα μετατραπεί σε έναν ζωντανό οργανισμό, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.

Στην κυριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης περιήλθε το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, επί της παραλιακής λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, ένα εκ των τοποσήμων της πρωτεύουσας του Έβρου. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του κτιρίου -συνολικού εμβαδού 1.012 τ.μ.- υπεγράφη χθες από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Πελαγίδη και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.

Με την υπογραφή του συμβολαίου, ο κ. Πελαγίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κτίριο θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και θα μετατραπεί σε έναν ζωντανό οργανισμό, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε: «κύριος στόχος και όραμά μας είναι αυτό το υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής κτήριο να μετατραπεί σε ένα κτήριο ορόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μα και τις προκλήσεις που προτάσσει η σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, κάποιες σταθερές οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε μα συνάμα οφείλουμε να απελευθερωθούμε από ξεπερασμένες φόρμες. Κι αυτός είναι ο στόχος μας· με την απόκτηση και την αναμόρφωση του εν λόγω κτιρίου, να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για αυτό, ως σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα είναι ανοιχτό σε όλες και όλους. Ένα ανοιχτό σε όλους δυναμικό κέντρο δράσεων, διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, απαραίτητο για τις ανάγκες και τα θέλω της Αλεξανδρούπολης που αλλάζει».

 Σημειώνεται πως το αντίτιμο της αγοράς του τριώροφου κτιρίου ανέρχεται στα 1.340.000 ευρώ και καλύπτεται από ιδίους πόρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για τον Έβρο μετά τις φωτιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συνεπής στις δεσμεύσεις προς τον Έβρο μετά τις φωτιές, αναφέροντας έργα ανάπτυξης σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Σουφλί, ενώ τόνισε τη φυσική αναγέννηση στη Δαδιά και τα εντυπωσιακά έργα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν πέντε οδηγοί σε Έβρο και Ροδόπη για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σε δύο περιπτώσεις, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν οδηγούς που μετέφεραν συνολικά έντεκα μετανάστες στην ενδοχώρα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για αμέλεια σε φωτιές σε Χαλκιδική και Έβρο

Συνελήφθησαν δύο άνδρες σε Χαλκιδική και Έβρο για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς προκάλεσαν πυρκαγιές σε αγροτικές περιοχές. Στα περιστατικά κάηκαν εκτάσεις 8 και 30 στρεμμάτων αντίστοιχα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ο Έβρος στο επίκεντρο της νέας ενεργειακής Ευρώπης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, επισκέφθηκε τον Έβρο και το FSRU Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας τον κομβικό ενεργειακό ρόλο της περιοχής και τη σημασία της για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Παπασταύρου: Ο Έβρος μετατρέπεται σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς αξιωματούχους, δημάρχους και φορείς για ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας.