ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επαγγελματίας με χαρτοφύλακα
Φώτο: Shutterstock

Στο «μικροσκόπιο» τα επαγγελματικά ταξίδια

Όλες σχεδόν οι ελληνικές εξωστρεφείς εταιρείες με εσωτερική τους ενημέρωση συστήνουν το περιορισμό των ταξιδίων με αεροπλάνο σε χώρες του εξωτερικού σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

Σε απαγόρευση ή αυστηρό περιορισμό έχουν μπει οι επαγγελματικές μετακινήσεις στο εξωτερικό ακόμη και στελεχών ελληνικών εταιριών λόγω της επέκτασης του κοροναιου.

Με εσωτερική τους ενημέρωση προς τα στελέχη τους όλες σχεδόν οι ελληνικές εξωστρεφείς εταιρίες όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας έχουν ακυρώσει ή σε κάποιες περιπτώσεις συστήνουν το περιορισμό σε απολύτως  αναγκαίες περιπτώσεις των ταξιδιών με αεροπλάνο σε χώρες του εξωτερικού και φυσικά σε όσες έχει παρουσιαστεί έξαρση της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν στελέχη των εταιριών στο «BD» το γεγονός αυτό εάν κρατήσει αρκετά χρονικά ενδέχεται να επηρεάσει ή να καθυστερήσει κάποιες επικείμενες συμφωνίες συνεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς οι διαπροσωπικές συναντήσεις έχουν πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα. Μπορεί καθημερινά ζητήματα ή ζητήματα ρουτίνας να επιλύονται εύκολα μέσω τηλεδιασκέψεων, αλλά για την σύναψη σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών οι απευθείας συναντήσεις έχουν καθοριστικό ρόλο. Μεγάλος αριθμός ακυρώσεων υπάρχει και σε ταξίδια middle management στελεχών καθώς όπως έχει αναφέρει και το «BD» οι ακυρώσεις διεθνών συνεδρίων και εκδηλώσεων είναι πρωτόγνωρες στην μεταπολεμική ιστορία και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Επίσης, πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν εξετάσει σε περίπτωση που χρειαστεί και τρόπους εργασίας από το σπίτι, κάτι που έχουν ανακοινώσει ήδη εταιρίες κολοσσοί στο εξωτερικό. Ευελπιστούν όμως ότι η υλοποίηση τέτοιων σεναρίων στην χώρα μας σε μαζική μορφή δεν θα χρειαστεί τελικά.

Σε κάθε περίπτωση κάποιες εταιρίες με την ευκαιρία αυτή επανεξετάζουν συνολικά και αναθεωρούν την πολιτική επαγγελματικών ταξιδιών των στελεχών τους, τους λόγους, την αναγκαιότητα τους καθώς και την συχνότητα πραγματοποίηση τους στο πλαίσιο ελέγχου του λειτουργικού τους κόστους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φράπορτ Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport: Ρεκόρ άνω των 37 εκατ. επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece υποδέχθηκαν το 2025 πάνω από 37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% από το 2024 και επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Κλειδί η ισόρροπη ανάπτυξη περιφέρειας ως το 2030

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε στη Θεσσαλονίκη ότι η Ελλάδα ανέκτησε σταθερότητα και επενδυτικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να γίνει έως το 2030 από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, με νέα οικονομική και κοινωνική ισορροπία.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΞ-ΣΕΒΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Το ΥΠΕΞ και ο ΣΕΒΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, προωθώντας κοινές δράσεις, ανταλλαγή πληροφοριών και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.
Σημαίες Ελλάδας Καναδά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόνια Θίσεν: Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα για επενδύσεις

Η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, Σόνια Θίσεν, τόνισε τη στρατηγική σημασία των καναδικών επενδύσεων, που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ. Ρεκόρ ξένων επενδύσεων καταγράφει η Ελλάδα, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια και τον τουρισμό.
Κατασκευαστικό έργο οδού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντ. Μπενρουμπή: Η Ελλάδα και οι υποδομές αλλάζουν μαζί με την κοινωνία

Ο Ντόνις Μπενρουμπή της METKA ATE τόνισε στη Sixth Thessaloniki Metropolitan Summit τη σημασία σύγχρονων υποδομών, ταχύτερης υλοποίησης έργων και καλής συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, με έμφαση σε ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα.