ΓΔ: 2012.35 -0.59% Τζίρος: 62.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:46:41
Τράπεζα της Ελλάδος λογότυπο
Αύξηση κατέγραψε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, φτάνοντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Ο Βασ. Κωτσοβίλης νέο μέλος του Γενικού Συμβουλίου

Επίσης το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ εξέλεξε τον Δημήτριο Παπαλεξόπουλο ως Αναπληρωτή Σύμβουλο, στη θέση του παραιτηθέντος Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2024, σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, η ορκωμοσία του νέου μέλους του Γενικού Συμβουλίου κ. Βασίλειου Δ. Κωτσοβίλη, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού της Τράπεζας.

Ο κ. Κωτσοβίλης διορίστηκε ως μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής με το από 12.8.2024 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ τ. ΥΟΔΔ 873/12.8.2024) με εξαετή θητεία, συμμετέχει δε και στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 35Α του Καταστατικού της.

Κατόπιν τούτου, η νέα σύνθεση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

  • Γιάννης Στουρνάρας (Διοικητής)
  • Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης (Υποδιοικητής)
  • Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (Υποδιοικήτρια)
  • Γεώργιος Ε. Καββαθάς (Σύμβουλος)
  • Γεώργιος Ι. Καρανίκας (Σύμβουλος)
  • Βασίλειος Δ. Κωτσοβίλης (Σύμβουλος)
  • Ιωάννης Δ. Μασούτης (Σύμβουλος)
  • Θεοδόσιος Σ. Πανάικας (Σύμβουλος)
  • Ιωάννης Α. Ρέτσος (Σύμβουλος)
  • Όλγα Π. Χαρίτου (Σύμβουλος)
  • Χρήστος Δ. Χατζηεμμανουήλ (Σύμβουλος)

Γνωστοποιείται, επίσης, ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε στην ίδια συνεδρίαση τον κ. Δημήτριο Παπαλεξόπουλο ως Αναπληρωτή Σύμβουλο, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Σπυρίδωνα Θεοδωρόπουλου. Η ορκωμοσία του κ. Παπαλεξόπουλου θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Άνοδος στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 75 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους κατά 519 εκατ. Οι ετήσιοι ρυθμοί μεταβολής διαμορφώθηκαν σε 3,9% και 10,9% αντίστοιχα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Διοικητής ΤτΕ ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση από τις τράπεζες

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τις τράπεζες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για να μειωθούν οι πιστωτικοί κίνδυνοι, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί νέες αναταράξεις στις αγορές και στην οικονομία λόγω ανόδου των τιμών ενέργειας.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Ελλάδος: Άνοδος 58,4% στα τουριστικά έσοδα τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο καταγράφηκε άνοδος 58,4% στις τουριστικές εισπράξεις, φτάνοντας τα 473,3 εκατ. ευρώ, με αύξηση ταξιδιωτών 33,3% και δαπάνης ανά ταξίδι 19,1%. Ισχυρή συμβολή από ΕΕ-27 και τρίτες χώρες σύμφωνα με την ΤτΕ.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Claudia Buch στην Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών

Στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα η πρόεδρος του SSM Claudia Buch και ο πρόεδρος του SRB Dominique Laboureix, για συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ανώτερα στελέχη της ΤτΕ.
Βασίλης Κικίλιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Αντίδωρο» 50 εκατ. στους ακτοπλόους, ο SSM στην Αθήνα και τα μερίσματα

Τα 50 εκατ. στους ακτοπλόους για να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις των εισιτηρίων, η Κλαούντια Μπούχ του SSM στην Αθήνα, η συνάντηση με Πιερρακάκη και τα μερίσματα των τραπεζών και οι επενδυτές «δώρο» στα γενέθλια της Ελ. Βρεττού.