ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λιμάνι Λαυρίου εναέρια
Εναέρια φωτογραφία του λιμανιού Λαυρίου, σημαντικού πύλη για τουρισμό και μεταφορές.

Τα έξι σχήματα που περνάνε στην επόμενη φάση για το λιμάνι του Λαυρίου

Το Λαύριο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής και λόγω της εγγύτητάς του με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέρεται για ανάπτυξη δραστηριοτήτων κρουαζιέρα και ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής.

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει το έργο ανάθεσης για τον λιμένα του Λαυρίου.Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην προεπιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ Φάση (υποβολή δεσμευτικών προσφορών) του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.

Ειδικότερα, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε.
  • Κοινοπραξία ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ JET PLAN SHIPPING Co LTD - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
  • Κοινοπραξία GPH CRUISE PORT FINANCE LTD - PROMARINE S.A.
  • Κοινοπραξία OLYMPIC MARINE S.A. - MSC CRUISES S.A.
  • ISRAEL SHIPYARDS INDUSTRIES LTD

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ Φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο.

Η εταιρεία "Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E." (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου, μέσω Σύμβασης Παραχώρησης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο με διάρκεια 60 ετών από την έναρξη ισχύος της (ισχύει μέχρι το έτος 2062).

Ο λιμένας του Λαυρίου αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής και, λόγω της εγγύτητάς του με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, προσφέρεται ιδιαίτερα για τουριστική ανάπτυξη, με δραστηριότητες όπως η κρουαζιέρα και ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου

Η ενίσχυση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-ΗΠΑ σε οικονομία, επενδύσεις, καινοτομία, εκπαίδευση, τουρισμό και υποδομές συζητήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου με μέλη του Κογκρέσου, όπου τονίστηκε ο στρατηγικός ρόλος της πόλης.
Τραπέζι-Εστιατόριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση: Επενδυτικό κύμα αλλά και πιέσεις σε κόστος και προσωπικό

Η αγορά εστίασης στην Ελλάδα αλλάζει, με αυξημένες επενδύσεις λόγω ισχυρού τουρισμού και ζήτησης για ποιοτικές γεύσεις. Παρά τα νέα deals, ο κλάδος αντιμετωπίζει αυξημένα κόστη, ελλείψεις προσωπικού και περιορισμένη αγοραστική δύναμη.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ισχυρός διάδρομος ανάπτυξης το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο Κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης για το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας ως σημαντική αλλαγή κλίμακας για τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και συνολικά για τη χώρα.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Όραμα στη νέα γενιά με επενδύσεις σε λιμάνια και ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αστακό, τονίζοντας την αναβάθμιση λιμανιών και τη συμβολή της ναυτιλίας στην τοπική ανάπτυξη. Διαβεβαίωσε για ταχεία υλοποίηση των έργων.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ώρα για ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων στις μεταφορές

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών, Απ. Τζιτζικώστας, επισήμανε πως ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί η υπόσχεση για ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των μεταφορών για τη σύγκλιση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.