ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αεροδρόμιο Ρόδου εσωτερικό
Φωτο: Shutterstock

Aυξήθηκε 13% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το πεντάμηνο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας η συνολική επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2024 έφτασε τα 20.419.817.

Άνοδος 13% σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται στην επιβατική κίνηση στο πρώτο πεντάμηνο του έτους για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ) η συνολική επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2024 έφτασε τα 20.419.817, έναντι 18.064.868 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου του 2023.

Άνοδο 14% παρουσίασε και η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ. Ειδικότερα, το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) έφτασε εφέτος τον Μάιο τους 1.217.929, έναντι 1.068.460 επιβατών τον Μάιο του 2023.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο πρώτο πεντάμηνο του 2024 για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση 8,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου του 2023. Ειδικότερα, το πρώτο πεντάμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 166.796 πτήσεις, έναντι 154.218 πτήσεων του πρώτου πεντάμηνου του 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,1% στην επιβατική κίνηση 7μήνου στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ

Η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ σημείωσε άνοδο 5,1% το επτάμηνο του 2026, φτάνοντας τους 6.990.875 επιβάτες. Τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 3,7%, με το αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώτο σε κίνηση, καταγράφοντας άνοδο 3,3%.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σχέδιο ανάπτυξης στην πολιτική αεροπορία έως το 2030 από την CAAC

Η Κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρουσίασε αναπτυξιακό σχέδιο για το 2026-2030, με στόχο παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, καινοτομία, πράσινη ανάπτυξη και βελτιωμένη διοίκηση.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έλεγχοι σε 200 αφίξεις ταξιδιωτών από Ιταλία από τις αρχές

Η Ισπανία ξεκίνησε ελέγχους σε ταξιδιώτες από Ιταλία σε έξι αεροδρόμια λόγω διαφωνίας για τη μετανάστευση. Συνολικά ελέγχθηκαν 199 άτομα, ενώ τα μέτρα θα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου μετά και σχετική απόφαση της Ιταλίας.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη: Προσωρινός έλεγχος συνόρων για ταξιδιώτες από Ιταλία

Η Ισπανία επαναφέρει προσωρινά ελέγχους διαβατηρίων σε αεροδρόμια και λιμάνια για ταξιδιώτες από Ιταλία, αντιδρώντας στα μέτρα της Ρώμης λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Τα μέτρα ισχύουν έως 7 Σεπτεμβρίου.
Drone επιτήρησης πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Γερμανίας για χρήση drones

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Γερμανίας συνεδρίασε για το περιστατικό με drone στο αεροδρόμιο Leipzig/Halle υπό τον καγκελάριο Μερτς. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διερευνά πιθανή επίθεση που απειλεί την εθνική ασφάλεια.