ΓΔ: 2691.43 1.62% Τζίρος: 290.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

ΕΟΤ - EasyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς Ελλάδα

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατηγική του ΕΟΤ για αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αγορές του εξωτερικού προς στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε με στελέχη του easyJet, όπου και έγινε μία αποτίμηση της συνεργασίας του ΕΟΤ μ ε την εταιρεία, ενώ συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία. Το πρόγραμμα συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού προς την Ελλάδα και στην αύξηση αναγνωρισιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Φραγκάκης και υπογραμμίζει ότι η easyJet αύξησε κατά 8% τις προσφερόμενες θέσεις προς Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο ενώ αντίστοιχη αύξηση εκτιμάται και για τους επόμενους μήνες η οποία φτάνει στο 9%.

Επίσης, ο γγ του ΕΟΤ σημειώνει ότι η εταιρεία εισάγει στο πρόγραμμά της για φέτος 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς ελληνικούς προορισμούς καθώς και ένα νέο αεροδρόμιο, αυτό της Σητείας. Αξιοσημείωτη είναι και η αυξημένη δραστηριότητα από τη Γαλλία με πτήσεις από Λυών, Νίκαια, Μπορντό και για πρώτη φορά από την Ισπανία με πτήσεις από Μάλαγα και Πάλμα προς την Ελλάδα, προσθέτει.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την easyJet για τη συνεργασία η οποία αποφέρει καρπούς για τον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα συνολικά» τονίζει ο Φραγκάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηράκλειο: Ρεκόρ επιβατών φέτος στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» σημείωσε ρεκόρ επιβατών με 68.818 ταξιδιώτες την 1η Αυγούστου και 406 κινήσεις αεροσκαφών στις 2 Αυγούστου, ενώ η κίνηση Αυγούστου αυξήθηκε κατά 3,1% με 1,38 εκατ. επιβάτες.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 64.000 επισκέπτες στο Φαράγγι Σαμαριάς το 2026 στα Χανιά

Συμπληρώνονται 100 ημέρες λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το 2026, με 64.000+ επισκέπτες και 90 μέρες προσβασιμότητας. Η λειτουργία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια πέθανε από θερμοπληξία στον Μπάλο Χανίων

41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην περιοχή Μπάλου Χανίων από αφυδάτωση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε κακοτράχαλο μονοπάτι, παρά τις προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και την απαγόρευση.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Νέα μέτρα στήριξης και ειδικό Pass για πληγέντες Αγ. Βασιλείου

Δρομολογούνται τρεις νέες δράσεις για στήριξη πληγέντων και τοπικής οικονομίας στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, με οικονομική ενίσχυση, αποκατάσταση οικοσκευής και ειδικό Pass για τόνωση του τουρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές.
Αεροφωτογραφία Αγίου Νικολάου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κρήτη προβάλλεται διεθνώς από τον ΕΟΤ μέσω του καναλιού ITV

Η Κρήτη και το Λασίθι προβλήθηκαν σε βρετανικό κοινό μέσω επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών του ITV, χάρη σε δράση του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης με live μεταδόσεις και δυναμική παρουσία στα social media.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Κλειστό αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ.