ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κώστας Σκρέκας επίσημος
Ο Κώστας Σκρέκας μιλά σε επίσημη συνεδρίαση, φορώντας κοστούμι και γραβάτα.

Εντείνονται έλεγχοι και πρόστιμα για τα πρατήρια των καυσίμων

Όπως τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης πρωταρχικός στόχος είναι να υπάρξει προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας.

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων και επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από την αθέμιτη κερδοφορία.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας, σήμερα, στο Κανάλι Ένα 90.4 και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη διεθνή αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Γενικότερα για τις δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την πάταξη της ακρίβειας, ο υπουργός επεσήμανε ότι έχουν αρχίσει και αποδίδουν καρπούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα «καλάθια» που έχει δημιουργήσει το υπουργείο, τα οποία, όπως είπε, βοηθούν τον καταναλωτή να ψωνίζει φθηνότερα προϊόντα.

Αναφερόμενος στο «καλάθι του Πάσχα» υπογράμμισε ότι «θέλουμε η τιμή του οβελία να μείνει αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, περίπου στα 10 ευρώ. Με το καλάθι του Πάσχα, δίνουμε την επιλογή στον καταναλωτή να αγοράσει φθηνά». Για το δε το «καλάθι του νονού», ο υπουργός επισήμανε ότι «θα περιλαμβάνει λαμπάδες, παπούτσια και παιχνίδια», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει βοηθήσει πολύ τα νοικοκυριά.

Τέλος σημείωσε ότι και ο ίδιος ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει τις τιμές μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πλαφόν για προστασία από αισχροκέρδεια ως 30 Ιουνίου

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους βενζινοπώλες, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα και συμφωνήθηκε κοινή δράση. Το πλαφόν στο κέρδος παραμένει έως 30 Ιουνίου για προστασία καταναλωτών.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβολή πλαφόν στο κέρδος σε καύσιμα και τρόφιμα έως 30/06, έρχονται πρόστιμα

Δεν θα μπορεί κανείς να πουλάει προιοντα πρώτης ανάγκης, με μεγαλύτερο ποσοστό περιθώριου κέρδους από αυτό που είχε το 2025. Το ύψος του πλαφόν που θα επιβληθεί στα καύσιμα. Έρχονται πρόστιμα έως και 5 εκατ. ευρώ.
Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου καυσίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις στα καύσιμα από την Παρασκευή μετά τη «βουτιά» του μπρεντ

Στη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ - Ιράν, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 10%, αλλά οι αυξήσεις στην ελληνική αγορά ήταν της τάξεως του 2%. Από την Παρασκευή αναμένεται υποχώρηση.