ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Η Μικρή Βενετία Μυκόνου
Η Μικρή Βενετία στη Μύκονο σούρουπο, δημοφιλές σημείο για τουρισμό και βόλτες.

Μύκονος: Καλλιτέχνης και συνεταίροι του στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή

Είναι μέτοχοι σε εταιρεία, η οποία νοικιάζει βίλες και ένα ακίνητο σε πολύ γνωστό club του νησιού. Και οι τρείς καλούνται τώρα να πληρώσουν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Έβαζαν χέρι στο ταμείο της επιχείρησής τους, αλλά… ξεχνούσαν να δηλώσουν αυτά τα χρήματα στην εφορία. Ο λόγος για τους τρεις μετόχους επιχείρησης εκμετάλλευσης ακινήτων στην Μύκονο. Πρόκειται για εταιρεία, η οποία νοικιάζει βίλες και ένα ακίνητο σε πολύ γνωστό club του νησιού. Μέτοχοί της είναι ένας γνωστός καλλιτέχνης και δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται έντονα στην εστίαση, στην Αττική.

Ο αλγόριθμος οδήγησε τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα εισοδήματα των τριών μετόχων, όπου και διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα τρία πρόσωπα έλαβαν, το 2020 και το 2021, σημαντικά ποσά από την εταιρεία, χωρίς να τα δηλώσουν (και φυσικά χωρίς να αποδώσουν τον φόρο, που αναλογεί) ! Αναλυτικότερα, για το 2020, τα ποσά του αναλογούντος φόρου, πλέον νόμιμων προσαυξήσεων, ανέρχονται σε:

  • 261.000 για τον καλλιτέχνη
  • 268.000 για τον ένα επιχειρηματία και
  • 162.000 για τον τρίτο της παρέας.

Για το 2021, οι φόροι με τις προσαυξήσεις φτάνουν αντίστοιχα τα 115.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο πρώτους μετόχους και τα 82.000 ευρώ για τον τρίτο μέτοχο.

Δηλαδή, ο καλλιτέχνης καλείται να πληρώσει 376.000 ευρώ, ο ένας επιχειρηματίας, 383.000 και ο άλλος, 244.000. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει και κάνουν φύλλο και φτερό τα συνολικά φορολογικά δεδομένα των τριών μετόχων - δηλαδή, τις κινήσεις τους πλέον της συμμετοχής τους στην εταιρεία της Μυκόνου -, ενώ αναμένεται και η άσκηση ποινικών κυρώσεων για τα ανωτέρω αδικήματα φοροδιαφυγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

MyDATA: Περιορισμοί στην ανίχνευση συναλλαγών χωρίς απόδειξη

Η ΑΑΔΕ απαντά σε ερωτήματα για τις πρόσφατες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τονίζοντας πως οι έλεγχοι αφορούν όλες τις επιχειρήσεις και γίνονται χιλιάδες ετησίως, με παράλληλες έρευνες και εντατικοποίηση των δράσεων για το 2026.
Γιώργος Πιτσιλής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά άμεση απομάκρυνση Πιτσιλή από την ηγεσία της ΑΑΔΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, μετά τις αποκαλύψεις για λίστα 25 υψηλόβαθμων στελεχών της Αρχής που φέρεται να χρηματίζονταν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento για το σκάνδαλο "Χωριάτικο".
Γιώργος Πιτσιλής ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έρευνα για εμπλοκή υπαλλήλων σε «Χωριάτικο» και Pizza Fan

Κατόπιν εντολής Πιτσιλή, η ΑΑΔΕ ζητά εγγράφως στοιχεία από αστυνομία και ανακριτές για πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων της σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξέπλυμα χρήματος σε αλυσίδες τροφίμων και εστίασης.
Ευρώ κέρματα χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα τρία στάδια για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος από τα κυκλώματα

Σε τρία στάδια, μέσω φαινομενικά νόμιμων επιχειρήσεων και διαδικασιών πραγματοποιείται συνήθως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τι δείχνουν οι υποθέσεις των Pizza Fan και Χωριάτικου.