ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατασκήνωση στη φύση
Πολύχρωμες σκηνές κατασκήνωσης ανάμεσα σε πεύκα σε δασική τοποθεσία, ιδανική για διακοπές στη φύση.

Αύξηση αφίξεων σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ τον Οκτώβριο

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 75,9% και 86,3%, ενώ η μέση συνολική διανυκτέρευση ανήλθε σε 4 ημέρες.

Σε 2.681.760 ανήλθαν οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον περασμένο Οκτώβριο και οι διανυκτερεύσεις σε 10.675.469, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, κατά 11,3% στις αφίξεις και κατά 8,3% στις διανυκτερεύσεις.

Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 12,8% και 8,6%, αντίστοιχα, καθώς και αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 6,9% και 6,4%, αντίστοιχα. Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 75,9% και 86,3%, αντίστοιχα. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση ανήλθε σε 4 ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 6,9% στους επισκέπτες μουσείων της χώρας τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο μειώθηκαν οι επισκέπτες στα μουσεία κατά 6,9%, ενώ αυξήθηκαν οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου κατά 2,9% και τα έσοδα κατά 19,5%. Στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε μείωση επισκεπτών κατά 20%, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24,8%.