ΓΔ: 2222.04 0.09% Τζίρος: 205.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:01
Θάσος ηλιοβασίλεμα παραλία
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από δυο εκατομμύρια οι επιβάτες που επισκέφθηκαν τη Θάσο το 2023

Οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και της Θάσου κάνουν λόγο για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, που κορυφώθηκε τέλη Ιουνίου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν τη χρονιά που πέρασε από και προς το νησί της Θάσου, μέσω της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτή - Λιμένας. Αυτό προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για τη χρονιά που πέρασε. Πολύ μικρότερος είναι, ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν προς το νησί μέσω της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Πρίνου φτάνοντας τις 200 επιβάτες.

Οι τοπικοί φορείς της Καβάλας και της Θάσου κάνουν λόγο για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, που κορυφώθηκε τέλη Ιουνίου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», εντός του αστικού ιστού της πόλης, κατέπλευσαν τη χρονιά που πέρασε συνολικά 35 κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν περισσότερους από 20.000 επιβάτες. Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να επανέρχεται στην προ κορονοϊού εποχή. 

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τα πλοία της γραμμής (Λήμνο, Μυτιλήνη, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Σάμο), έφτασε σχεδόν στις 430 χιλιάδες επιβάτες.

Ιδιαίτερα αυξημένοι είναι και οι αριθμοί για την κίνηση των οχημάτων. Στο νησί της Θάσου διακινήθηκαν σχεδόν 620 χιλιάδες οχήματα από και προς την Κεραμωτή, ενώ από την Καβάλα σχεδόν 40 χιλιάδες. Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου διακινήθηκαν λίγο περισσότερα από 100 χιλιάδες οχήματα όλων των κατηγοριών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, τη χρονιά που πέρασε σημειώθηκαν 14 πνιγμοί και έγιναν 88 διακομιδές ασθενών από το κέντρο υγείας Θάσου προς το γενικό νοσοκομείο Καβάλας. Ακόμα, έγιναν 35 συλλήψεις για ναρκωτικά και 28 για άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα, ενώ βεβαιώθηκαν 4.866 παραβάσεις αλιευτικής νομοθεσίας, αιγιαλού και κώδικα οδικής κυκλοφορίας με το ύψος των προστίμων να φτάνει στο 1.342.281 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη βρετανική αγορά

Η τρίτη εκδήλωση «Sustainable Travel AGORA», 18-21 Απριλίου στη Σκιάθο, ανέδειξε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό και την ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας τη συνεργασία Ελλάδας-Βρετανίας για πράσινες πρακτικές.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός ανθεκτικός και ώριμος

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πως ο ελληνικός τουρισμός παραμένει ανθεκτικός και αξιόπιστος παρά τις διεθνείς προκλήσεις, με θετικά στοιχεία για το 2026 και αύξηση εσόδων και αφίξεων.
Τοπίο της Κιμώλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίμωλος: Βρετανικά μέσα τη χαρακτηρίζουν από τα πιο ήσυχα νησιά των Κυκλάδων

Η βρετανική εφημερίδα Observer αφιερώνει άρθρο στην Κίμωλο, χαρακτηρίζοντάς τη ως αυθεντικό και ήσυχο νησί των Κυκλάδων, με αργό ρυθμό ζωής και διατηρημένες παραδόσεις, ενώ τονίζει τη μακρά της ιστορία και τα λευκά πετρώματα.
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας στην Πολωνία μέσω έκθεσης

Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας προβλήθηκε στην Πολωνία ως βασικός τουριστικός και οικονομικός πόρος, σε έκθεση του Γεωλογικού Μουσείου Βαρσοβίας με τη συμμετοχή ΕΟΤ, τονίζοντας τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών.
Αεροσκάφος Sky Express
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα–Τουρκία: Ανάπτυξη αεροπορικών και τουριστικών συνεργειών

Σε εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της SKY Express τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης αεροπορικών συνδέσεων και τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.