ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-AADE-Kaysima
Φωτο: ΑΑΔΕ

Οριστικό λουκέτο σε πρατήριο καυσίμων στην Ηλεία λόγω λαθρεμπορίας

Οι ελεγκτές βρήκαν, στην πίσω πλευρά της εγκατάστασης, βυτιοφόρο, την ώρα, που εκφόρτωνε πετρέλαιο ναυτιλίας σε πλαστική δεξαμενή, για την οποία το πρατήριο δεν διέθετε άδεια, ούτε είχε συνδεθεί με το σύστημα εισροών – εκροών.

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων, στον νομό Ηλείας, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο επιτόπιος έλεγχος ανακάλυψε ότι το πρατήριο διατηρούσε δύο παράνομες δεξαμενές καυσίμων, με 2.040 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας

Οι ελεγκτές βρήκαν, στην πίσω πλευρά της εγκατάστασης, βυτιοφόρο, την ώρα, που εκφόρτωνε πετρέλαιο ναυτιλίας σε πλαστική δεξαμενή, για την οποία το πρατήριο δεν διέθετε άδεια, ούτε είχε συνδεθεί με το σύστημα εισροών – εκροών. 

Την στιγμή του ελέγχου στη δεξαμενή, είχαν ήδη τοποθετηθεί 1.008,82 λίτρα καυσίμου ναυτιλίας

Η έρευνα στο χώρο του πρατηρίου αποκάλυψε και δεύτερη παρόμοια δεξαμενή, με περιεχόμενο επιπλέον 1.031,18 λίτρα καυσίμου ναυτιλίας.

Πλέον της οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του συγκεκριμένου πρατηρίου, κατασχέθηκαν οι δύο δεξαμενές καυσίμων και το βυτιοφόρο, ενώ συνελήφθησαν ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου και ένας υπάλληλός του. 

Σε καθέναν από τους συλληφθέντες επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ και οι προβλεπόμενες άλλες ποινές περί λαθρεμπορίας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρατήριο καυσίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγροτικό πετρέλαιο: Αντιδρούν οι πρατηριούχοι στην άμεση έκπτωση στην αντλία

Αντιδράσεις προκαλεί στους πρατηριούχους το νέο σύστημα άμεσης επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για ταχεία επιστροφή και μηδενική επιβάρυνση.
Πρατήριο καυσίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτα στα πρατήρια της επαρχίας φέρνει το νέο σύστημα Εισροών-Εκροών

H αναβάθμιση του Συστήματος Εισροών - Εκροών της ΑΑΔΕ απειλεί την επιβίωση των πρατηρίων σε απομακρυσμένα νησιά και χωριά της χώρας. H υποχρεωτική αναβάθμιση του συστήματος κοστίζει έως 5.000 ευρώ ετησίως.
Πρατήριο που έκλεισε η ΑΑΔΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε σφράγισμα τριών πρατηρίων καυσίμων για δύο χρόνια προχώρησε η ΑΑΔΕ

Το τελευταίο διήμερο, κλιμάκια Τελωνειακών Ελεγκτών της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διενήργησαν στοχευμένους ελέγχους.