ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστηριακά γραφήματα ανάλυσης
Φωτο: Shutterstock

«Μάζεμα» στις τράπεζες, ιστορικό ρεκόρ Quest, ο ακλόνητος ΟΛΘ και η Qualco

Το μάζεμα τραπεζικών μετοχών, παίρνουν κέρδη στον ΟΤΕ, ο ΟΛΠ δεν καταλαβαίνει... τίποτα, το ιστορικό ρεκόρ της Quest, ο ΑΔΜΗΕ μαζεύει δυνάμεις και η πρώτη ημέρα της Qualco στο ταμπλό.

Συνεχίστηκε το ροτέισον στο ταμπλό με επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, αλλά τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να κλείνουν με κέρδη και τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με άνοδο +0,14% πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στις 1.800 μονάδες.

Όπως σημειώνει ο Πέτρος Στεριώτης, «αρκετές εισηγμένες κάνουν… παπάδες καταγράφοντας ιστορικά υψηλά ως επιβράβευση της υψηλής κερδοφορίας και της εμπιστοσύνης που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους εντός των θεσμικών επενδυτικών κύκλων».

Πάντως οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που περίμεναν αρκετοί άνθρωποι της αγοράς ήταν περιορισμένες και εστιασμένες, επιτρέποντας στο Χρηματιστήριο Αθηνών να παραμείνει σε κερδοφόρο πορεία για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στις διεθνείς αγορές διατηρείται το θετικό κλίμα, με προσδοκίες αποκλιμάκωσης της έντασης του εμπορικού πολέμου. Ο δείκτης - βαρόμετρο της παγκόσμιας αγοράς, MSCI World, έκλεισε με κέρδη 0,23% χθες, o Stoxx 600 με μικρή πτώση και οι αμερικανικοί δείκτες με ανάμεικτα πρόσημα (μικρή πτώση για τον Dow Jones, άνοδος για S&P 500 και Nasdaq).


Τράπεζες: «Μαζεματάκι» σημειώθηκε στα τραπεζικά χαρτιά, με τους αγοραστές να αντιδρούν στην μικρή πρωινή πίεση. 

Η Alpha Bank βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι -1,19% για να κλείσει στο +0,56%, η Εθνική βρέθηκε στο -1,85% και έκλεισε στο -0,39%, η Piraeus σημείωσε χαμηλό ημέρας με -1,07% και έκλεισε στο +0,07% και η Eurobank από το -0,84% έκλεισε στο +0,31%. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι στα υψηλά ημέρας και για τα τέσσερα χαρτιά βγήκαν πωλήσεις, κάτι που δείχνει ότι ίσως είχαμε και αρκετές κινήσεις intra day.


Quest: Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η μετοχή σημείωσε χθες νέο ιστορικό υψηλό, γράφοντας ιστορία στην εταιρεία.

Το ρεκόρ ήρθε μετά από 8 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με σωρρευτικά κέρδη άνω του +11%.

Σημειώνουμε ότι η εταιρεία διαθέτει δύναμη πυρός 300 εκατ. ευρώ για εξαγορές.


ΟΤΕ: Χωρίς θετικές εκπλήξεις χθες τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ, έδωσαν αφορμή για ένα καλό profit taking με τη μετοχή να κλείνει με πτώση -1,44% στα 17,1 ευρώ. 

Η Eurobank Equities δεν είναι και πολύ… ενθουσιώδης για τη μετοχή, εκτιμώντας περιορισμένα περιθώρια περαιτέρω υπεραπόδοσης, με μοναδικό καταλύτη τη δυνητική διάθεση της ρουμανικής θυγατρικής -που η διοίκηση του ΟΤΕ εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Δίνει τιμή στόχο τα 15,10 ευρώ πολύ χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο και σύσταση για διακράτηση.

Αισιόδοξος ωστόσο ο επικεφαλής της εταιρείας, Κώστας Νεμπής υποσχέθηκε μεγαλύτερες διανομές στους μετόχους.


ΟΛΠ: Κέρδη 3,49% και νέο ιστορικό υψηλό στα 44,5 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά ο τίτλος «έγραψε» και 45 ευρώ. 

Οι εργασίες του λιμανιού κινούνται ανοδικά και θα ενισχυθούν περαιτέρω από την αύξηση των τιμολογίων στα εμπορευματοκιβώτια. 

Στο 4,3% η μερισματική απόδοση σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο.


ΟΛΘ: Ακλόνητη η μετοχή χθες, παρά τα εσωτερικά τζαρτζαρίσματα που μεταδίδουν μια πολύ κακή εικόνα για την κατάσταση στην εταιρεία.

Τη μετοχή βοηθούν ασφαλώς τα πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι οι επενδυτές εστιάζουν στα μελλούμενα και όχι στα τρέχοντα διοικητικά.


ΑΔΜΗΕ: Χωνεύει κέρδη και μαζεύει δυνάμεις για την άλωση του επιπέδου των 3 ευρώ.


Qualco: Πρεμιέρα σήμερα στο ΧΑ για τον τεχνολογικό όμιλο, με τιμή εισαγωγής τα 5,46 ευρώ. 

Ο ιδρυτής της εταιρείας Ορέστης Τσακαλώτος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μιλτιάδη Γεωργαντζή, θα «χτυπήσουν» το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης. Το μεγάλο ενδιαφέρον στη δημόσια εγγραφή -κάλυψη 5 φορές με προσφερόμενα κεφάλαια 563 εκατ. ευρώ- δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια.

Η ανάγκη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για ψηφιακό μετασχηματισμό, αναβαθμισμένες τεχνολογικές λύσεις, εφαρμογές ΑΙ και αξιοποίηση ανάλυσης δεδομένων δημιουργεί ένα περιβάλλον ευκαιριών και προοπτικών για την Qualco που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις one-stop-shop.

Σαφώς εμπλουτίζεται το ταμπλό με την παρουσία της.


UnitedHealth: Αρνητικός πρωταγωνιστής στη Wall Street και στον δείκτη Dow Jones ήταν και χθες ο κολοσσός της υγείας, μετά από ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, που εξήγησε και την ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου: η εταιρεία βρίσκεται υπό έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για απάτη με ομοσπονδιακά κονδύλια για την υγεία.


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Διορθωτική κίνηση στο ΧΑ με μικρές απώλειες, στήριξη από τις τράπεζες

Στις 2.154,40 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,17% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ακολούθησε την ήπια εικόνα των διεθνών αγορών, χωρίς ωστόσο να κινείται σε θετικό έδαφος. Στήριγμα οι τράπεζες απέναντι στις πιέσεις της Coca Cola HBC.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Πρεμιέρα με νέα υψηλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο +1,76% ο Γενικός Δείκτης

Στις 2.158,04 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας κέρδη 1,76% καθώς οι επενδυτές στην Ελλάδα έσπευσαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να δείξουν πως οι ελληνικές μετοχές έχουν περιθώρια ανόδου.
ΑΓΟΡΕΣ

Το εκπληκτικό +44% του ΓΔ το 2025 και οι μετοχές που έκλεψαν την παράσταση

Με άνοδο 44,3% το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό 2025, με τις τράπεζες να οδηγούν την αγορά σε υψηλά 15ετίας. Η ακτινογραφία των αποδόσεων στην υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίστηκε η συσσώρευση, κέρδη 44,3% το 2025 για το Γενικό Δείκτη

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση στις 2.120,71 μονάδες. Οι πωλήσεις σε Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τιτάν, Aegean και Πειραιώς, επηρέασαν την πορεία της αγοράς, ενώ ο ΟΠΑΠ έκλεισε με αξιόλογη άνοδο.