ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς και της Εύβοιας, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, των Σποράδων και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδική βελτίωση αναμένεται σε όλες τις περιοχές έως τις βραδινές ώρες εκτός από το Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου τα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να διατηρηθούν έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 10 έως 27-28, στη Θεσσαλία από 11 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 18 έως 23-24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26-27 και στην Κρήτη από 14 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά και βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και μετά τις απογευματινές ώρες από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ καύσωνα τον Ιούνιο για την Αυστρία: Το πιο παρατεταμένο κύμα

Η Αυστρία βίωσε το μεγαλύτερο καύσωνα Ιουνίου στην ιστορία της, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 1,4°C και πολλές περιοχές να έχουν πάνω από 10 μέρες πάνω από 30°C, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.