ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
diadilotes palamas
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Παλαμά

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) κ. Κώστας Τζέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στο ύψος των αναγκών, αποζημίωση όλων των ζημιών στο 100% και την πραγματοποίηση άμεσα όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησαν μεταξύ άλλων σήμερα κάτοικοι, εκπρόσωποι σωματείων, ενώσεων και συλλόγων στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, μετά την επέλαση των καταστροφικών θεομηνιών Daniel και Elias.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι «ζητάμε να μας δώσουν πίσω τη ζωή μας», μίλησαν για ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα που λιμνάζουν τρία χρόνια μετά τον ΙΑΝΟ, ενώ θεώρησαν αναγκαίο την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, και τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας. «Τίθεται λοιπόν ανάγκη σήμερα και άμεσα να παρθούν μέτρα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής», είπαν χαρακτηριστικά, ενώ τονίστηκε δε πώς «δεν χωράει κανένας εφησυχασμός».

Ζήτησαν παράλληλα να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και καταστροφών σε οικίες, υποδομές, καταστήματα, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, κλπ και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια. Στα αιτήματα ήταν μεταξύ άλλων άμεσα συνεργεία με αρμόδιους επιστήμονες των κρατικών υπηρεσιών να διενεργήσουν αυτοψίες με στόχο τον έλεγχο και τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα καθώς και την άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανή νέα ισχυρή βροχόπτωση.

Επίσης να μαζευτούν τα νεκρά ζώα που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία του λαού, αφού έχουν μετατρέψει το δήμο σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα. Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Παλαμά ώστε να καλύψει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Να μεριμνήσει ο δήμος για τη διαμονή όλων των ανθρώπων που έμειναν άστεγοι λόγω των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν τα σπίτια.

Και να μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι της κατεστραμμένης οικοσκευής που βρίσκονται σε όλα τα χωριά. Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) κ. Κώστας Τζέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, ενώ μίλησε για τραγικά ελλιπής υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη συνέχεια ανέπτυξε αναλυτικά το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου. Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν εκπρόσωποι του Αγροτικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά, του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά .

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Τεχεράνη Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις τον Ιανουάριο

Δύο άνδρες εκτελέστηκαν με απαγχονισμό στο Ιράν, κατηγορούμενοι για εμπρησμό και λεηλασία τεμένους κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν πότε συνελήφθησαν ή δικάστηκαν.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας έξω από κέντρο κράτησης στο Νιούαρκ

Ο δήμαρχος του Νιούαρκ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα γύρω από κέντρο κράτησης μεταναστών, μετά από επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Η απαγόρευση ισχύει σε ακτίνα 800 μέτρων.
Οζγκιούρ Οζέλ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες οπαδοί του Οζγκούρ Οζέλ διαδήλωσαν στην Άγκυρα

Χιλιάδες υποστηρικτές του Οζγκούρ Οζέλ διαδήλωσαν στην Άγκυρα, δείχνοντας στήριξη μετά την καθαίρεσή του από την ηγεσία του CHP με δικαστική απόφαση που επανέφερε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προκαλώντας εσωκομματικές αντιδράσεις.
Κυβερνητικό κτίριο Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μοράλες: Εξέγερση στη Βολιβία κατά φιλοαμερικανικής κυβέρνησης

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ροδρίγο Πας «εντελώς υποταγμένη στις ΗΠΑ» και τόνισε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν εξέγερση κατά του νεοφιλελεύθερου και νεοαποικιακού κράτους.