ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άδεια σχολική τάξη

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τις αποφάσεις των δημάρχων.

Όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αρχική απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της σφοδρότητας του κύματος της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και τα ξημερώματα, η οποία μάλιστα ισχυροποιήθηκε και από σχετική ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, τελικά ανατράπηκε το πρωί μετά τις νέες εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ το κύμα αυτό εξασθενεί και αποχωρεί με ΒΑ κατεύθυνση, χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο, παρατήρησε ο ίδιος, ενώ για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί ίσως σε ορισμένους δήμους το ζήτημα επαφίεται στην πρωτοβουλία των δημάρχων, επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

Αντιθέτως στην ενότητα της Στυμφαλίας, με απόφαση του δημάρχου Σικυωνίων, όλα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, μετά και το μήνυμα του 112, ενώ και τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά, όπως έγινε και την Τρίτη. Αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, αλλά και το ΚΔΑΠ.

Στην περιοχή του δήμου Νεμέας, κάποια σχολικά δρομολόγια, με λεωφορεία, δεν θα γίνουν, αφού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στους δρόμους. Επίσης, όλες οι δημόσιες και δημοτικές, σχολικές δομές του δήμου Άργους - Μυκηνών, θα μείνουν την Τετάρτη, 27 του μήνα, κλειστές, για προληπτικούς λόγους, αφού η κακοκαιρία, αναμένεται να εκδηλωθεί και στην Αργολίδα. Η απόφαση το δημάρχου, αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και όλα τα ΚΔΑΠ του δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Καταμετρώνται οι ζημιές της κακοκαιρίας, έλεγχοι σε όλα τα σχολεία

Η Ρόδος μετρά τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, με τις δημοτικές υπηρεσίες να ελέγχουν δημόσιες υποδομές και σχολεία. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Απαγόρευση μακιγιάζ και βαμμένων νυχιών στα σχολεία

Η κυβέρνηση του Περού σχεδιάζει αυστηρούς κανόνες για τα σχολεία, όπως απαγόρευση μακιγιάζ, βαμμένων νυχιών και κινητών. Οι ρυθμίσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από ομάδες γυναικών και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί σε Δωδεκάνησα-Κυκλάδες 14/10 λόγω καιρού

Κλειστά αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με απόφαση Χατζημάρκου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σ. Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία συνεργασίας Παιδείας και Αυτοδιοίκησης

Στη σημασία της ασφάλειας για τους 4.000 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Γκράβας αναφέρθηκε η Σ. Ζαχαράκη, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και καθησυχάζοντας πως δεν διαπιστώθηκε διαρροή αερίου μετά τους ελέγχους.