ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλημμυρισμένη Θεσσαλική πεδιάδα
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στους 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Αναγνωρίστηκε και άλλη σορός

Πρόκειται για τον 42χρονο Σταμάτη Καραμανώλα ο οποίος παρασύρθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να σωθεί.

Στον 42χρονο άντρα που είχε παρασυρθεί από ρέμα στην περιοχή του Βόλου ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο. Η σορός περισυνελλέγη από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν - Άλλοι άνθρωποι αγνοούνται - Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί πολιτών στην περιοχή της Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Καραμανώλας παρασύρθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να σωθεί. Ο 42χρονος ήταν ο πρώτος που δηλώθηκε αγνοούμενος μετά το ξέσπασμα της θεομηνίας. Άλλοι τρεις σοροί είχαν εντοπιστεί και αναγνωριστεί από το πρωί.

Οι σοροί άλλων δύο αγνοουμένων εντοπίστηκαν νωρίτερα την Κυριακή στην γεμάτη νερό Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ανεβάζοντας έτσι τον κατάλογο με τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 14. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός και ένας 58χρονος αγνοούμενος από τον Άγιο Δημήτριο Καρδίτσας. Οι σοροί ανήκουν σε μια ηλικιωμένη 85χρονη και τον 65χρονο γιος της, που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι στην Μεταμόρφωση στις 9 Σεπτεμβρίου και βρέθηκαν σήμερα νεκροί μέσα στο σπίτι τους από κλιμάκιο του Λιμενικού.

Πλέον 3 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και η αγωνία για την τύχη τους μεγαλώνει, καθώς πολλά χωριά παραμένουν ακόμα πλημμυρισμένα και δύσκολα προσβάσιμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ακόμα αγνοούνται:

  • Από 5-09-2023, ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 7-09-2023 δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές ζημιές στο στούντιο του ARD στο Κίεβο από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ρωσικός βομβαρδισμός στο Κίεβο κατέστρεψε μερικώς το στούντιο του ARD. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά κανείς από το προσωπικό δεν βρισκόταν εκεί. Στους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 άτομα.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί στο Κίεβο μετά από δριμύτατη ρωσική επίθεση

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας δεκάδες. Έγινε χρήση υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου, ενώ συνολικά εκτοξεύτηκαν 600 drones και 90 πύραυλοι.
Πύραυλος Topol Μ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

18 νεκροί σε πλήγμα σε ρωσικό κοιτώνα - Νέα απειλή με πύραυλο «Ορέσνικ»

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει πλήγμα με υπερηχητικό πύραυλο Ορέσνικ κατά της Ουκρανίας, βάσει πληροφοριών από Ουκρανία, ΗΠΑ και Ευρώπη. Στο Λουχάνσκ, 18 νεκροί από επίθεση drone.
Κατεστραμμένο κτίριο σεισμού Μαρόκο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: 15 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φες

Τουλάχιστον 15 νεκροί, μεταξύ τους δύο κοριτσάκια, από κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στη Φες του Μαρόκου, στη διάρκεια της νύχτας. Πέντε τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά drones έπληξαν πολυκατοικίες στην Οδησσό, λέει ο περιφερειάρχης

Η περιφέρεια της Οδησσού δέχθηκε ρωσική επίθεση με drones τη νύχτα, προκαλώντας χτυπήματα σε πολυκατοικίες, ανέφερε ο περιφερειάρχης Όλεχ Κίπερ. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι ζημιές και τυχόν θύματα.