ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλες 5 καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την μετακίνηση από τις θέσεις τους 5 ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) για τους οποίους εντοπίστηκαν ευθύνες για τα επεισόδια που έγιναν στις 7 Αύγουστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό άλλων.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους ακόμα 7 αξιωματικοί. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ' εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για ληστεία με τρεις διερμηνείς

Με τρεις διερμηνείς έγινε η απολογία 25χρονου αλλοδαπού με αδυναμία ομιλίας, που κατηγορείται για ληστεία 22χρονης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για βιασμό 28χρονης τουρίστριας από 33χρονο στη Ρόδο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 33χρονου στη Ρόδο μετά από καταγγελία 28χρονης Φινλανδής για βιασμό. Η πράξη φέρεται να έγινε στις αρχές Μαΐου. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.