ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλες 5 καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την μετακίνηση από τις θέσεις τους 5 ανωτάτων και ανώτερων αξιωματικών (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) για τους οποίους εντοπίστηκαν ευθύνες για τα επεισόδια που έγιναν στις 7 Αύγουστου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό άλλων.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους ακόμα 7 αξιωματικοί. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ' εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Οι δύο κατηγορούμενοι, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν «συμβολαίου θανάτου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.