ΓΔ: 2126.04 -0.20% Τζίρος: 117.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:31:41
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Προφυλακίστηκαν και οι 105 κατηγορούμενοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνολικά 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής οδηγήθηκαν προσωρινά στη φυλακή για τα επεισόδια της Δευτέρας, που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Την πόρτα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών πέρασαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες δύο έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό. Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 43χρονου μετά από καταδίκη για απείθεια

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 43χρονος σε δασώδη περιοχή, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για απείθεια. Ο ίδιος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για υποθέσεις απειλών, εξυβρίσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης η Ελένη Ζαρούλια για τη φυλάκισή της

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης μετά την καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άνδρες, 42 και 25 ετών από Ρουμανία και Υεμένη, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση για τον 47χρονο που δραπέτευσε από το Ιπποκράτειο

Ο 47χρονος που απέδρασε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή λόγω έφεσης. Εντοπίστηκε δύο μέρες μετά τη διαφυγή του από το μπαλκόνι σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Συλλήψεις μετά από επίθεση σε 19χρονο, ανάμεσά τους ανήλικος

Τέσσερα άτομα, μεταξύ τους και ανήλικος, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο για πρόκληση σωματικών βλαβών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία 19χρονου για επίθεση και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Δύο συλλήψεις για ληστεία με μεταλλικό σωλήνα σε βάρος 44χρονου

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στα Χανιά για ληστεία σε βάρος 44χρονου, τον οποίο τραυμάτισαν με μεταλλικό σωλήνα και του αφαίρεσαν κινητό. Εντοπίστηκαν άμεσα από αστυνομικούς και το κινητό επιστράφηκε στον παθόντα.