ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Χειροπέδες σε διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στην Βόρεια Ελλάδα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σαπών και Ιάσμου.

Χειροπέδες σε πέντε διακινητές - ένας εκ των οποίων ημεδαπός - οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, πέρασαν αστυνομικοί Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός - διακινητής ο οποίος διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό όχημα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Την ίδια ώρα, χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης μια αλλοδαπή διακινήτρια, διότι οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ιδιωτικής χρήσης φορτηγό όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομία σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, όπως και χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σαπών και Ιάσμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βρετανία συνελήφθη 46χρονη καταζητούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin

Συνελήφθη στη Βρετανία 46χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010. Ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία και αναμένονται διαδικασίες έκδοσης. Η ίδια δηλώνει αθώα και ότι σκόπευε να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία πρώην υπουργού της Βρετανίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 26χρονος ύποπτος για τον φόνο της πρώην υπουργού Άν Γουίτικαμ, χωρίς πλέον να είναι στο επίκεντρο της έρευνας. Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 52χρονη συνελήφθη για ρευματοκλοπή σε κατάστημα

Στη σύλληψη 52χρονης για φερόμενη ρευματοκλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η αστυνομία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου στην Κηφισιά για απάτη ηλικιωμένης με λεία 120.000 ευρώ

Συνελήφθη 22χρονος στην Κηφισιά για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, με λεία άνω των 120.000 ευρώ. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ρούχα και χρυσαφικά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.