ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
Φωτο: Shutterstock

Γαλλικοί ύμνοι από Le Figaro για την Σκόπελο ως τουριστικό προορισμό

Σε αφιέρωμά του για την Σκόπελο το γαλλικό Μέσο σημειώνει ότι το ονειρικό νησί των Σποράδων απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα λόγω του διαχρονικού μιούζικαλ «Mamma Mia», όμως δεν έχασε ποτέ την αυθεντικότητα του.

Τη δική της θέση σχετικά με το επίκαιρο διεθνές ζήτημα του υπερτουρισμού προβάλλει η Γαλλική «Le Figaro» στο πρόσφατο αφιέρωμα της για την παραδεισένια Σκόπελο, αναδεικνύοντας το ελληνικό νησί ως έναν τοπ προορισμό που δεν υποκύπτει στις υπερβολές που παρατηρούνται σε άλλα νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη.

Ξεκινώντας με τον τίτλο «Σκόπελος, όταν το Mamma Mia "φαντασιώνεται" την πραγματικότητα», η αρθρογράφος που επισκέφτηκε τον προορισμό μετά από πρόσκληση του Δήμου, εστιάζει στο φαινόμενο πώς το ονειρικό νησί των Σποράδων απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων του διαχρονικού μιούζικαλ, όμως δεν έχασε ποτέ την αυθεντικότητα του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η Σκόπελος είναι πάνω από όλα ένα νησί σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου, που παραμένει μια "όαση" φρεσκάδας, παραδόσεων και γιορτής, χωρίς τις υπερβολές του υπερτουρισμού. Το Mamma Mia ανήκει στην κατηγορία των ταινιών που κερδίζουν το στοίχημα με τον χρόνο για διαφορετικούς λόγους, καθώς η μουσική των Abba και το ειδυλλιακό σκηνικό της Σκοπέλου δημιούργησαν μια επιτυχία μεγέθους XXL! Έκτοτε, η φήμη της Σκοπέλου απογειώθηκε, χωρίς όμως να υποπέσει στις υπερβολές της Σαντορίνης και της Μυκόνου».

Σε αυτό -συνεχίζει το άρθρο - έχουν συμβάλει η «συμπαγής» ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας, ο πολιτισμός, οι διαχρονικές παραδόσεις και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από ντόπιους, φορείς και τον Δήμο. Μάλιστα, συμπληρωματικά του αγροτουρισμού, στο νησί ανθεί και ο καλλιτεχνικός τουρισμός. Κεραμική, λαϊκές τέχνες και η διαιώνιση της ρεμπέτικης μουσικής κάνουν τη Σκόπελο μοναδική.

«Η Σκόπελος είναι το νησί του Mamma Mia για τον απλό λόγο πως διατηρεί την πηγαία ενέργεια και τον αυθορμητισμό της, χωρίς όμως να εμπορευματοποιείται. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών σε καλές τιμές και ταυτόχρονα να νιώθει "πρωταγωνιστής" στο δικό του Mamma Mia μέσα σε ένα εξωτικό περιβάλλον, όπως το έχει δει στην ταινία», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίος: Το νησί που έχει τις καλύτερες παραλίες για τους Ιταλούς

Το νησί αναδεικνύεται κορυφαίο, με την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, διασκέδαση ή απομόνωση και διανθίζεται με μια σειρά από μικρούς κολπίσκους οι οποίοι σχηματίζουν ένα μοναδικό φωτογενές τοπίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Thessaly Evros Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων μέσω του gov

Tο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 4,45 εκατ. ευρώ αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης.