ΓΔ: 1414.91 0.56% Τζίρος: 23.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κατασχέθηκαν 14 τόνοι και 355 κιλά καπνού στην πόλη της Πάτρας

Βρέθηκαν σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας και δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 14 τόνων και 355 κιλών καπνού προέβησαν στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πάτρας, κατά την διάρκεια ελέγχου στο νότιο λιμάνι της πόλης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έλεγχο σε φορτηγό, πριν το όχημα εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν 99 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών - απορριμμάτων καπνού. Aκόμα, πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων καπνού, τα οποία στην συνέχεια απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ανθρωποκτονία εντός Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν αμέσως δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετά τη ολοκλήρωση της έρευνας συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, για την εμπλοκή τους στην ανθρωποκτονία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 55χρονος άντρας στην Θεσσαλονίκη για υπόθεση βιασμού

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και καθώς στερείται των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Astynomia, Police, Elas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισοδιακή σύλληψη δύο ατόμων μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Aστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν 37χρονο ημεδαπό και έναν 33χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι επέβαιναν σε επιβατικό αυτοκίνητο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διαπράττει απάτες μέσω τηλεφώνου

Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των συνεργών της, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.