ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sillipsi
Shutterstock

Σύλληψη αλλοδαπού για σειρά κλοπών πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο

Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας αυτός έχει αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή συνολικής αξίας 11.790 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν οι αρχές στο Ρέθυμνο για διακεκριμένες κλοπές, απάτη και πλαστογραφία, ενώ εξιχνίασαν και 7 περιπτώσεις κλοπών (2 απόπειρες και 5 τετελεσμένες). Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε αφαιρέσει ηλεκτρονικά είδη, τιμαλφή και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 15.500 ευρώ από ξενοδοχεία, οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, από δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου κλάπηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας 6.300 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα από επιχείρηση στην ίδια περιοχή, αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Από την έρευνα, προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων της Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι τις κλοπές είχε πραγματοποιήσει 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ευθύνεται και για δύο κλοπές και δυο ακόμα απόπειρες κλοπής από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου. Επίσης, ανακοινώνεται πως από τη δακτυλοσκοπική εξέταση του αλλοδαπού (ο οποίος χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας) εξιχνιάσθηκε μία ακόμα κλοπή σε επιχείρηση που τελέσθηκε στις 19.01.2023.

Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός έχει αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή συνολικής αξίας 11.790 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές σε επιχειρήσεις με χρήση τραπεζικών καρτών ύψους 977 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και χρηματικό ποσό, τα οποία θα αποδοθούν στους κατόχους τους, καθώς και πλαστό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού. Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
businessdaily-Astynomia-DIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, χθες το βράδυ, στην Πλατεία Βικτωρίας

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 74 συλλήψεις για επεισόδιο με πυροβολισμούς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές 72 ατόμων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες είναι οι δύο από τους τρεις τραυματίες. Υπενθυμίζεται ότι το ένα από τα τρία άτομα τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο πόδι.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις τριών ατόμων στα Χανιά για κλοπές και ληστεία

Όπως προέκυψε από τη συνδυαστική προανάκριση των υπηρεσιών, οι δράστες, από την 1η έως τις 5 Ιουλίου 2024 αφαίρεσαν από πέντε αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαγωγές ατόμων για την στυγερή δολοφονία του 54χρονου στο Ψυχικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από χθες έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά το βάρος των ερευνών «πέφτει» σε ένα παλιό γνώριμο των Αρχών.