ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agapitos-Kostas

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός

Ο γνωστός εφοπλιστής άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Η οικογένεια Αγαπητού ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με την επιβατική ελληνική ακτοπλοΐα από τις αρχές του '60.

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός. Η οικογένεια Αγαπητού ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με την επιβατική ελληνική ακτοπλοΐα από τις αρχές του '60, με την ίδρυση της AGAPITOS LINES.

Ο Γιάννης Αγαπητός και ο γιος του Κωνσταντίνος ιδρύουν την AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION (AEFA) με τον Κωνσταντίνο στο τιμόνι, ως Διευθ. Σύμβουλος της εταιρίας.

Το 1998, η AEFA εισήλθε και στην αγορά των τύπου Ro/ Ro με την απόκτηση 4 πλοίων.

Το 1999, η εταιρία εξαγοράζεται από τη Minoan Flying Dolphins (αργότερα, μετονομαζόμενη σε Hellas Flying Dolphins και, σήμερα, γνωστή ως Hellenic Seaways).

Ο Κωνσταντίνος Αγαπητός, όντας ο μοναδικός μέτοχος της AEFA κατά το χρόνο της εξαγοράς, γίνεται και ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος σε αυτή τη νέα εταιρία.

H οικογένεια Αγαπητού δραστηριοποιείται παραδοσιακά στο χώρο της ακτοπλοΐας από το 1964

Από την ίδρυσή της η εταιρεία και μέχρι τη συγχώνευσή της με τη Minoan Flying Dolphins δραστηριοποιήθηκε κυρίως στις γραμμές των Κυκλάδων αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην Αδριατική, στο Ιόνιο, στην Ικαρία-Σάμο και στα Δωδεκάνησα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Αναγνώριση της ναυτιλιακής ισχύος της Ελλάδας στον Στρατηγικό Διάλογο

Ο Β. Κικίλιας τόνισε στη Βουλή τη σημασία ένταξης της ναυτιλίας στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, με συμφωνία για αναγνώριση ναυτικών πιστοποιητικών, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ναυτιλία και τον ΟΗΕ.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Μέριμνα για ακτοπλοΐα – Μάντζος: Δεκτές οι τροπολογίες μας

Ο υπ. Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας, τόνισε ότι τα λιμενικά τέλη των λιμανιών για την ακτοπλοΐα ρυθμίζονται με ΚΥΑ και δεν αυξήθηκαν τα εισιτήρια. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τροπολογίες για ενίσχυση αλιέων και νησιωτών για τα καύσιμα.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτρέπεται ξανά ο απόπλους του «Δωδεκάνησος Εξπρές» προς Τήλο

Άρθηκε η απαγόρευση απόπλου στο ταχύπλοο «Δωδεκάνησος Εξπρές» από το λιμάνι της Τήλου, αφού δόθηκε στο πλήρωμα 14ωρη ανάπαυση, όπως προβλέπεται. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί λόγω παραβάσεων στο ωράριο εργασίας του πληρώματος.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν δηλώνουν ότι ελέγχουν το στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν διαφωνούν για τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, καθώς οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι το ελέγχουν με εταίρους, ενώ οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο και ότι το στενό είναι «κλειστό».
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας λαθρεμπορίας καυσίμων στη Νάξο από την ΕΛ.ΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε λαθραία ναυτιλιακά καύσιμα στις Κυκλάδες. Συνελήφθησαν 7 άτομα, ανάμεσά τους δύο τελωνειακοί, ενώ διερευνώνται 13 υποθέσεις λαθρεμπορίας και 15 περιπτώσεις δωροληψίας.