ΓΔ: 2056.39 1.02% Τζίρος: 208.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
περιπολικό Αστυνομίας ΕΛΑΣ
Φωτο: Stringer / SOOC

ΑΑΔΕ: Κοκαΐνη 14,4 εκατ. ευρώ έκρυβε φορτίο με ανανά από Κόστα Ρίκα

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες. 

Ακόμα μία σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία. Το φορτίο, που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά. 

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές. H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 46χρονου καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα από τη Σερβία

Στη Βούλα συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα από τη Σερβία για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με παράνομα κέρδη άνω των 17 εκατ. δηναρίων. Τον εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαγωγές σε αστυνομικούς ελέγχους περιμετρικά του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα

Η Αστυνομία πραγματοποίησε προληπτικούς ελέγχους γύρω από το Πολυτεχνείο, προχωρώντας σε προσαγωγές, ενώ ένας νεαρός συνελήφθη όταν εντοπίστηκαν στην κατοχή του σφυρί και ναρκωτικές ουσίες.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 25 μαθήτριες απήχθησαν από ένοπλους σε οικοτροφείο θηλέων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε οικοτροφείο θηλέων στην Κέμπι της Νιγηρίας, σκότωσαν έναν υπάλληλο και απήγαγαν 25 μαθήτριες, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι δράστες μπήκαν στο σχολείο οπλισμένοι γύρω στη 1 το πρωί.