ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Η Άνδρος πρωταγωνιστεί και μαγεύει στην τηλεόραση της Ρουμανίας

Γνωστή εκπομπή στη ρουμάνικη τηλεόραση πρόβαλε τα τοπία του νησιού καθώς το επεισόδιο γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας.

Εντυπωσιάζει η Άνδρος το τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας το τελευταίο διάστημα, μέσα από τη δημοφιλή εκπομπή «Cap Compas», που θεωρείται η παλαιότερη και η πιο καθιερωμένη ταξιδιωτική εκπομπή της ρουμάνικης τηλεόρασης. Καλύπτει προορισμούς από όλο τον κόσμο και δίνει έμφαση σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού, κουλτούρας, παράδοσης, γαστρονομίας και αυθεντικότητας.

Το εκτενές επεισόδιο για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων προβάλλει το εντυπωσιακό εύρος δυνατοτήτων του προορισμού. Η μοναδική αρχιτεκτονική, τα γραφικά χωριά, τα κρυστάλλινα νερά, η άγρια φυσική ομορφιά, το εκτενές περιπατητικό δίκτυο, τα μοναστήρια, η γαστρονομία και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά «πρωταγωνιστούν» στο επεισόδιο που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου και τη στήριξη του δικτύου CTN Andros.

Σημειώνεται πως η κάθε νέα εκπομπή «Cap Compas» κάνει πρεμιέρα στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ρουμανίας, TVR2 και μετά επαναπροβάλλεται και στα υπόλοιπα κανάλια του δικτύου σε Ρουμανία αλλά και Μολδαβία. Εκτιμάται πως σε μια περίοδο 3 μηνών η κάθε εκπομπή προβάλλεται δεκάδες φορές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων από τη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι, η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει αγαπημένο προορισμό για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες το 2023. «Υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Άνδρου σε καθιερωμένες, αλλά και νέες αγορές. Ήδη παρατηρείται μια αξιόλογη δυναμική για τον προορισμό το 2023 που θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστη εν μέσω αβεβαιότητας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, εκτός από ορισμένες ακυρώσεις από Ισραήλ λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
businessdaily-Kyriakou-Thodoris-KGroup
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σερί από deals για Θ. Κυριακού, η Σούβλα του Άρχοντα και η Ο. Κεφαλογιάννη

Ο χρησμός του Χρ. Μεγάλου για τις νέες κινήσεις της Πειραιώς, σερί deals από Θ. Κυριακού, το «φάντασμα» της «Σούβλας του Άρχοντα» τα έσοδα της Ιntrum και τα νέα επεισόδια στη δικαστική διαμάχη Ο. Κεφαλογιάννης - Μ. Μάτσα.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΣΟΚΕΕ-ALCO: Η συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην οικονομία

Νέα έρευνα του ΣΟΚΕΕ και της ALCO αναδεικνύει τη συνεισφορά των εκθέσεων στην οικονομία και στον τουρισμό, με 895.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πτώση κρατήσεων στο μαζικό τουρισμό λόγω Μέσης Ανατολής

Μείωση 8%-10% παρατηρείται στις νέες κρατήσεις για παραθεριστικό τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, λόγω της αστάθειας στη Μέση Ανατολή. Πιο έντονη η κάμψη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική, ενώ θετική τάση δείχνουν οι αφίξεις αεροπορικώς.
Παραλία Καρπάθου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κάρπαθος ξεχωρίζει σε λίστα με ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Η Κάρπαθος αναγνωρίζεται διεθνώς ως ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός, σύμφωνα με τη γερμανική Reisereporter, χάρη στην αυθεντικότητά της, το ξεχωριστό φυσικό τοπίο και τις μοναδικές εμπειρίες εκτός μαζικού τουρισμού.