ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Αγρότες
APE

Η ΕΕ απαγόρευσε εντομοκτόνο που θεωρείται επιβλαβές για τις μέλισσες

Πρόκειται για το τέταρτο νεονικοτινοειδές εντομοκτόνο, από τα πέντε των οποίων η χρήση είχε εγκριθεί στην ΕΕ στο παρελθόν, για το οποίο εγκρίνεται περιορισμός χρήσης ή απαγόρευση από το 2013 μέχρι σήμερα.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να μην ανανεώσει την έγκριση του νεονικοτινοειδούς φυτοφαρμάκου thiacloprid. H απόφαση ελήφθη με βάση την επιστημονική συμβουλή της EFSA (Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων) ότι η ουσία ενέχει κινδύνους για υγεία και το περιβάλλον.

Πρόκειται για το τέταρτο νεονικοτινοειδές εντομοκτόνο, από τα πέντε των οποίων η χρήση είχε εγκριθεί στην ΕΕ στο παρελθόν, για το οποίο εγκρίνεται περιορισμός χρήσης ή απαγόρευση από το 2013 μέχρι σήμερα.

Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε ότι «η επιστημονική συμβουλή της EFSA είναι σαφής: η χρήση του εν λόγω φυτοφαρμάκου συνδέεται με περιβαλλοντικές ανησυχίες, ιδίως όσον αφορά τις επιπτώσεις του στα υπόγεια ύδατα, αλλά και στην ανθρώπινη υγεία και την τοξικότητα για το αναπαραγωγικό σύστημα».

Ο κανονισμός που εγκρίθηκε σήμερα, θα δημοσιευτεί στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις προσεχείς ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Agrotes-Bruxxels
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ασφυξία οι αγρότες της Ευρώπης: Γιατί βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Μελέτη του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, δημοσιεύθηκε με τίτλο «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική για τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ΕΕ και Ελλάδα; Μία πρώτη αποτίμηση του αγροτικού ζητήματος».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.
businessdaily-Spain-Agrotes-Farmers
ΔΙΕΘΝΗ

Αγρότες έκλεισαν τα σύνορα Γαλλίας - Ισπανίας ενόψει ευρωεκλογών

Χρησιμοποιώντας δεκάδες τρακτέρ, Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες έκλεισαν και τις δύο πλευρές των συνόρων στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-8, στη Χώρα των Βάσκων και τον ΑΡ-7 στην Καταλονία διαμαρτυρόμενοι για τον αθέμιτο ανταγωνισμό.