ΓΔ: 2534.06 -0.24% Τζίρος: 31.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:17:34
Κατασχεμένα προϊόντα μαϊμού
Κατασχεμένα προϊόντα μαϊμού σε αποθήκη του Αγίου Ιωάννη Ρέντη κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Πρόστιμο 100.000 ευρώ σε εργαστήριο προϊόντων «μαϊμού» από τη ΔΙΜΕΑ

Η ΔΙΜΕΑ προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή των 200.614 τεμαχίων απομιμητικών ειδών και επέβαλε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Εργαστήριο ραπτικής στην Σαλαμίνα και αποθήκη στου Ρέντη με 200.614 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν, εντόπισε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), ενώ έγιναν 5 συλλήψεις και επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στελέχη της ΔΙΜΕΑ σε συνεργασία με το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της ΕΛΑΣ, διενήργησαν από κοινού έλεγχο στην περιοχή της Σαλαμίνας και του Ρέντη, έπειτα από πληροφορίες ότι στα συγκεκριμένα σημεία κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν απομιμητικά προϊόντα γνωστών εταιρειών ένδυσης (προϊόντα «μαϊμού»), τα οποία προωθούνταν με μεγάλα φορτηγά στο σύνολο της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σαλαμίνας εντοπίστηκε εργαστήριο ραπτικής και στην περιοχή του Ρέντη, αποθήκη, με 200.614 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων. Μεταξύ των προϊόντων αυτών βρέθηκαν και στάμπες με λογότυπα από γνωστές μάρκες, καθώς και μηχανήματα-πρέσες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την παράνομη σήμανση αυτών. 

Ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης και τέσσερις αλλοδαποί εργαζόμενοι συνελήφθησαν από το τμήμα Διαχείρισης Μεταναστών της διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και σχηματίζεται σε βάρος τους, για τον μεν ημεδαπό ιδιοκτήτη δικογραφία για πλαστογραφία και παραβίαση του νόμου Περί Σημάτων και για τους τέσσερις αλλοδαπούς δικογραφία για το νόμο περί αλλοδαπών. 

Επιπλέον, η ΔΙΜΕΑ προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή των 200.614 τεμαχίων απομιμητικών ειδών και επέβαλε στον ημεδαπό ιδιοκτήτη της επιχείρησης διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.  

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια της χώρας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η στήριξη ΜμΕ και μεσαίας τάξης σε συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπρατάκου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος παρουσίασε στον Υπουργό Ανάπτυξης προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενίσχυση ΜμΕ και βελτίωση πρόσβασης σε χρηματοδότηση.
Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρότεροι έλεγχοι και κυρώσεις σε διαιτολογικά γραφεία και εργαστήρια αισθητικής

Με νέα ΚΥΑ καθορίζονται τα μέτρα και οι κυρώσεις για παραβάσεις σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Προβλέπονται πρόστιμα, διακοπή λειτουργίας και αυστηρότερα μέτρα σε σοβαρές παραβάσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εμβληματική η νέα Τεχνική Βάση και το Κέντρο Εκπαίδευσης της Aegean

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Προσομοιωτών και Εκπαίδευσης της Aegean στον ΔΑΑ, με αφορμή την ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Ε. Βασιλάκης.
νοσοκομειακός διάδρομος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου για ελέγχους σε δομές πρωτοβάθμιας Υγείας

Σύστημα αξιολόγησης κινδύνου για στοχευμένους ελέγχους σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας θεσπίζεται με ΚΥΑ Υγείας και Ανάπτυξης, με κατάταξη επιχειρήσεων βάσει δραστηριότητας, μεγέθους, συμμόρφωσης και ιστορικού κυρώσεων.
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Clawback: Πρόσκληση 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας ανακοίνωσε πρόσκληση για συμψηφισμό clawback φαρμακευτικής δαπάνης με δαπάνες Ε&Α και επενδύσεις 2026-2027, με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Έως τρία αιτήματα ανά κατηγορία έργου.
businessdaily-Theodorikakos-Anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δημιουργείται Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας για επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί την «Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας», μια ψηφιακή πλατφόρμα με εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό και υπηρεσίες αυτοαξιολόγησης για τη στήριξη επιχειρησιακής ανθεκτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.