ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δικαιοσύνη

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους, θα επιχειρήσουν σήμερα με τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια.

Τα δύο αδέλφια που είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, σήμερα θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή μετά το ένταλμα σύλληψης που τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της. Η συνήγορος σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα». Όπως ανέφερε η κ. Σταυρή:

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα σήμερα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξετάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που διαπράχθηκε μπροστά σε αστυνομικούς, στους οποίους είχε ζητήσει βοήθεια, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κως: 17χρονος συνελήφθη για απάτες ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλοίο

Η Αστυνομία Κω εξιχνίασε δύο απάτες, συνέλαβε 17χρονο και εντόπισε έναν 20χρονο συνεργό. Οι δράστες έπεισαν γυναίκες να αφήσουν χρήματα και τιμαλφή έξω από τα σπίτια τους, τα οποία και έκλεψαν. Κατασχέθηκαν χρήματα, κινητό και μοτοσικλέτα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Δικαιοσύνη 14χρονος που τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του σε συμπλοκή

Στις δικαστικές αρχές οδηγήθηκε 14χρονος που κατηγορείται πως τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του στα Βριλήσσια, ύστερα από επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές λόγω προσωπικών διαφορών. Το θύμα νοσηλεύεται με τραύμα στο νεφρό.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 14χρονο μετά από μαχαίρωμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε σε 14χρονο από το Ιράν, που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητές του σε σχολείο του Λαγκαδά. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή.