ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΑΣ για Καραϊβάζ: Οι συλληφθέντες έκαναν πρόβα μία μέρα πριν τη δολοφονία του

Όπως τονίστηκε από ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, τα δυο κατηγορρόυμενα αδέρφια ήταν ψύχραιμοι όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ενημέρωση για τις χθεσινές συλλήψεις δυο αδερφών, 48 και 40 ετών, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου του 2021 στον 'Αλιμο.

Όπως τονίστηκε από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ τα δυο αδέρφια ήταν ψύχραιμοι όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου. Παράλληλα σημειώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες βρισκόντουσαν και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο, αλλά ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι από ότι συνήθιζε και ανέτρεψε το προγραμματισμό τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 48χρονος είχε προσαχθεί πριν από 15 μέρες στην ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας του στην περιοχή της δολοφονίας του Καραϊβάζ. Ο 48χρονος απάντησε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμόταν. Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος πυγμάχου την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης.

Ακόμη ένα στοιχείο που αποκαλύφθηκε ήταν ότι τα κινητά των δυο αδερφών ήταν δύο μέρες σε παύση, δηλαδή ακίνητα, και μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί με το κινητό του 40χρονου και κατά την δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι. Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα άτομα για τα οποία γίνεται έρευνα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.