ΓΔ: 2135.64 0.25% Τζίρος: 150.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:43:41
Χειροπέδες σε χέρια άνδρα
Σύλληψη και χειροπέδες σε σπείρα.

Πέντε συλλήψεις για αρπαγή και παράνομη κράτηση Τυνήσιου στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και τρεις υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 18 έως 46 ετών, οι οποίοι με τη χρήση σωματικής βίας, εκβίαζαν και απαιτούσαν από το θύμα τους, υπήκοο Τυνησίας χρηματικό ποσό μέσω συγγενικών του προσώπων.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς κατηγορούνται για την αρπαγή και παράνομη κράτηση αλλοδαπού τον οποίο ελευθέρωσαν μετά την καταβολή, από συγγενή του θύματος, χρηματικού ποσού, ύψους 2.400 ευρώ. Ύστερα από την καταγγελία στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την αρπαγή και την παράνομη κράτηση, αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση και εντόπισαν τους φερόμενους ως δράστες, τους οποίους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το θύμα.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και τρεις υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 18 έως 46 ετών, οι οποίοι με τη χρήση σωματικής βίας, εκβίαζαν και απαιτούσαν από το θύμα τους, υπήκοο Τυνησίας, χρηματικό ποσό μέσω συγγενικών του προσώπων, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό χώρα της δυτικής Ευρώπης.

Δύο από τους φερόμενους ως δράστες εργάζονταν σε εταιρία αποστολής εμβασμάτων και γνωρίζοντας τον σκοπό της κατάθεσης-αποστολής των χρημάτων από συγγενικά πρόσωπα του θύματος, καταχώρησαν διαφορετικές ώρες αποστολής και διαφορετικά στοιχεία παραληπτών προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματική ταυτότητά τους. Από την αστυνομική έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ράβδοι (μεταλλική και ξύλινη). Από την εταιρία κατασχέθηκαν οι σχετικές αποδείξεις των συναλλαγών και βιντεοληπτικό υλικό για περαιτέρω διερεύνηση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς- προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράνομης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 43χρονου μετά από καταδίκη για απείθεια

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 43χρονος σε δασώδη περιοχή, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για απείθεια. Ο ίδιος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για υποθέσεις απειλών, εξυβρίσεων και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στα Χανιά για όπλα, ζωοκλοπή και κακοποίηση ζώων

Συνελήφθησαν 53χρονη και 26χρονος στον Πλατανιά για παραβάσεις σχετικές με όπλα, ευζωία ζώων και ζωοκλοπή, καθώς σε έρευνες σε ποιμνιοστάσιο και οικία βρέθηκαν πολεμικά όπλα, πυρομαχικά και ζώα χωρίς κανόνες ευζωίας.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης η Ελένη Ζαρούλια για τη φυλάκισή της

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης μετά την καταδίκη της σε 5 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθη αλλοδαπός με κοκαΐνη στην κατοχή του

Ένας 41χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Χανιά για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης, μετά από έλεγχο των αστυνομικών. Κατασχέθηκαν 143 γραμμάρια ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας και κινητά τηλέφωνα. Η έρευνα συνεχίζεται.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση κυκλώματος από την ΕΛ.ΑΣ. για εγκληματικές πράξεις

Σε αστυνομική επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν εννέα ύποπτοι για εγκληματικές δραστηριότητες. Συνελήφθη ένας Τούρκος υπήκοος που καταζητείτο από την INTERPOL. Έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθη 51χρονος με 2 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Στα Χανιά συνελήφθη 51χρονος για κατοχή κάνναβης και κοκαΐνης μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά κάνναβης, 206 γραμμάρια κοκαΐνης, ζυγαριές, τρίφτης και 1.010 ευρώ. Οδηγείται στον εισαγγελέα.