ΓΔ: 1419.54 0.89% Τζίρος: 43.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:15:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ploia, limani, Peiraias, Apergia
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δεμένα στα λιμάνια θα είναι τα πλοία την Πρωτομαγιά, λόγω απεργίας

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας. Ναυτεργατικά σωματεία θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά στις 11:00 το πρωί.

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων τη γης», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.

Επισημαίνει ότι το ναυτεργατικό δυναμικό αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα των συναδέλφων, υπερασπίζοντας τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των νόμων για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη στελέχωσή τους, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ο κ. Τσικαλάκης αναφέρει ότι η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σκιάζεται ιδιαίτερα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία με τα χιλιάδες αθώα θύματα, αλλά και με τον εμφύλιο που μαίνεται στο Σουδάν τις τελευταίες μέρες, τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας αλλά και τις υπόλοιπες πολεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

Ναυτεργατικά σωματεία θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά στις 11:00 το πρωί, ενώ ομάδες ομάδες περιφρούρησης των ναυτικών θα υπάρχουν στα λιμάνια της Αττικής και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Limani, Peiraias, Ploia, Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεμένα» θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια στις 13 Σεπτεμβρίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι Έλληνες ναυτικοί είναι παραδείγματα προς μίμηση και δεν πρέπει μετά το τραγικό συμβάν στον Πειραιά να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 Ιουνίου από 4 ναυτεργατικά σωματεία

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00.
businessdaily-Melissanidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΚ: Αποχωρεί ο Μελισσανίδης, νέος ιδιοκτήτης ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ανήκει στην νέα γενιά Ελλήνων εφοπλιστών που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, ενώ πλέον είναι ιδιαίτερα ενεργός στην ελληνική ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.