ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
astynomia-elegxos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πάνω από 20.000 τροχαίες παραβάσεις σε μια εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα

Η Τροχαία έκοψε κλήσεις για παραβάσεις που σημειώθηκαν στο διάστημα από 16 έως 22 Απριλίου 2023, σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται, ότι οι 492 βεβαιώθηκαν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Σε 21.818 ανήλθαν οι κλήσεις που «έκοψε» η Τροχαία για παραβάσεις που σημειώθηκαν στο διάστημα από 16 έως 22 Απριλίου 2023, σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται, ότι οι 492 βεβαιώθηκαν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε 102.647 ελέγχους που διενεργήθηκαν, οι παραβάσεις ανά περιφέρεια, ήταν οι εξής: 3.249 στη Θεσσαλονίκη, 2.983 στην Αττική, 2.289 στην Κρήτη, 2.161 στη Θεσσαλία, 2.105 στην Κεντρική Μακεδονία, 1.760 στη Δυτική Ελλάδα, 1.361 στην Ήπειρο, 1.339 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.195 στην Πελοπόννησο, 915 στη Στερεά Ελλάδα, 689 στα Ιόνια Νησιά, 639 στη Δυτική Μακεδονία, 628 στο Βόρειο Αιγαίο και 505 στο Νότιο Αιγαίο.

Οι παραβάσεις αυτές αφορούσαν: 6.042 για υπερβολική ταχύτητα, 6.040 για παράνομη στάθμευση, 1.132 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, 971 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 671 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 512 για Κ.Τ.Ε.Ο., 492 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 312 για ανασφάλιστα οχήματα, 213 για παραβίαση σηματοδότη, 211 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 209 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 153 για αντικανονικούς ελιγμούς, 124 για θορύβους, 106 για φθαρμένα ελαστικά, 100 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 97 για υπέρβαρο - διαστάσεις φορτίου, 78 για αντικανονικό προσπέρασμα, 55 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο, 46 για καυσαέρια, 33 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 32 για αντικανονική χρήση φώτων, 29 για παραβίαση προτεραιότητας, 26 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 18 για παραβίαση σήματος τροχονόμου, 10 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα, 9 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού, 3 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας, 1 για παραβίαση προτεραιότητας πεζών σε διάβαση, καθώς και 4.093 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, σε 342 ελέγχους της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, που πραγματοποιήθηκαν από 17 έως 23 Απριλίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, βεβαιώθηκαν 163 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Αναλυτικά, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για μη χρήση κράνους, 5 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 1 για χρήση κινητών τηλεφώνων, 1 για αντικανονικούς ελιγμούς, 1 για θορύβους και 134 για διάφορους άλλους λόγους.

Επίσης, αφαιρέθηκαν 14 ζεύγη πινακίδων, 25 άδειες κυκλοφορίας και 25 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 7 οχήματα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

49χρονος συνελήφθη μεθυσμένος στην Αττική Οδό χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στην Αττική Οδό 49χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί το 2023 για το ίδιο αδίκημα. Στον έλεγχο βρέθηκε να έχει 0,67 mg/l αλκοόλ και να μην φορά ζώνη ασφαλείας.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.
Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Στα Χανιά, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα, μετά από αστυνομική επιχείρηση στον Δήμο Αποκορώνου. Πλήθος πειστηρίων εστάλη για εξέταση.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.