ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συλλήψεις νεαρών που φέρονται ότι διέπρατταν ληστείες στη Γλυφάδα

Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις ληστειών με τη συμμετοχή ενός εκ των συλληφθέντων.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες με τη χρήση ή με απειλή σωματικής βίας σε βάρος πεζών στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, χθες (19/4) λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στον Άλιμο και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνταν για περίπτωση ληστείας που είχε γίνει λίγη ώρα νωρίτερα στη Γλυφάδα. Πρόκειται για 21χρονο ημεδαπό και τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 16, 17 και 18 ετών, οι οποίοι μαζί με ένα 16χρονο, που αναζητείται, αφαίρεσαν από πεζό, με τη χρήση σωματικής βίας, το πορτοφόλι του το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα καθώς και στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλα τύπου full face και το αφαιρεθέν πορτοφόλι με 50 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών, κατά τη διάπραξη των οποίων, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις ληστειών με τη συμμετοχή του 21χρονου. Ειδικότερα στις 13/4 στη Γλυφάδα ο 21χρονος, από κοινού με δύο ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγισαν τρεις ανήλικους και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ζακέτα και ρολόι.

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16/3 πάλι την περιοχή της Γλυφάδας ο 21χρονος φέρεται ότι από κοινού με δύο ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγισαν δύο 20χρονους και αφού τους ακινητοποίησαν ασκώντας σωματική βία και με την απειλή σουγιά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και ληστείες κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΕΛΑΣ εφιστά προσοχή για ψεύτικο email, δήθεν επιστολή του αρχηγού της

Οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
businessdaily-Astynomia-DIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, χθες το βράδυ, στην Πλατεία Βικτωρίας

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.