ΓΔ: 1481.08 -0.09% Τζίρος: 31.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:24:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
milos_mylos
Φώτο: Shutterstock

Μήλος και Αρχαία Ολυμπία στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς

Σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελλάδα του «Travel and Leisure» η Μήλος έρχεται στη δεύτερη θέση των κορυφαίων προορισμών στη χώρα μετά την Αθήνα, ενώ γίνεται και ξεχωριστή αναφορά για την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το κυκλαδίτικο νησί της Μήλου αποδεικνύεται για ακόμη μια χρονιά ιδιαίτερα δημοφιλές και αναμένεται να αποτελέσει το «δυνατό χαρτί» της χώρας για τη φετινή τουριστική περίοδο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και σε άλλες αγορές του κόσμου με τις κρατήσεις να εμφανίζονται αισιόδοξες για τη νέα σεζόν. Παράλληλα και η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων μέσων τουρισμού, καθώς αποτελεί και την γενέτειρα των πάντα δημοφιλών Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρεται σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελλάδα του παγκοσμίως έγκυρου ταξιδιωτικού Μέσου "Travel and Leisure" που κατατάσσει τη Μήλο στη δεύτερη θέση μετά την Αθήνα: «Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά νησιά για να διαλέξετε, αλλά ένα που κερδίζει περισσότερη προσοχή κάθε λεπτό είναι η γραφική Μήλος . Προσβάσιμο μέσω απευθείας πτήσεων από την Αθήνα, αυτό το νησί είναι το μέρος για απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση. Ελάτε να εξερευνήσετε ερημικές παραλίες κρυμμένες ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους και να απολαύσετε ήσυχα βράδια πίνοντας τοπικό κρασί παρακολουθώντας τον ήλιο να βουτάει στα γαλανά νερά».

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στην Αρχαία Ολυμπία ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνεται μαζί με τη Θεσσαλονίκη, την Επίδαυρο, τα Μετέωρα και νησιωτικούς προορισμούς, στο αφιέρωμα με τίτλο : «Τα 15 πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα».

Ως ένα από τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο είχε αναδείξει τη Μήλο και η ηλεκτρονική ιταλική εφημερίδα sportoutdoor24. Την παρουσίαζε «σαν να είναι από άλλο πλανήτη» σημειώνοντας πως: «Θα μπορούσαμε να ορίσουμε ότι η Μήλος είναι το πιο όμορφο νησί στον κόσμο; Το ελληνικό νησί λίγες ώρες με το πλοίο από την Αθήνα δεν είναι από τα πιο γνωστά αλλά είναι εκπληκτικά όμορφο. Τόσο πολύ που το περιοδικό Travel+Leisure το όρισε πραγματικά ως το πιο όμορφο νησί στον κόσμο το 2021».

Τον Φεβρουάριο η Μήλος είχε σημαντική παρουσία στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάδειξη του θεματικού τουρισμού. Η γαστρονομική εκδήλωση της Μήλου πραγματοποιήθηκε στο Kitchen Milano στο κέντρο της πόλης της Λομβαρδίας από το σεφ Βασίλη Παπικινό, με καταγωγή από τη Μήλο, με την αρωγή και σύμπραξη της σεφ Γεωργίας Κουτσούκου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίος: Το νησί που έχει τις καλύτερες παραλίες για τους Ιταλούς

Το νησί αναδεικνύεται κορυφαίο, με την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, διασκέδαση ή απομόνωση και διανθίζεται με μια σειρά από μικρούς κολπίσκους οι οποίοι σχηματίζουν ένα μοναδικό φωτογενές τοπίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Thessaly Evros Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων μέσω του gov

Tο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 4,45 εκατ. ευρώ αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα της επιλεχθείσας φάσης.