ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Ποδήλατο στον ήλιο
Φώτο: Shutterstock

Έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Αθήνα, πού θα κατασκευαστεί

O κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας επενδύει στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει στις «πράσινες» μετακινήσεις.

Ο προσδιορισμός και η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αττικής Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 17,8 χιλιομέτρων, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, και τον γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, μετείχαν, επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, Κεντρικού Τομέα, Γ. Βλάχος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η υψηλή ωριμότητα του έργου, διαπιστώθηκαν οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις των υφιστάμενων μελετών και προσδιορίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση εκκίνηση δημοπράτησης. Επίσης, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας δήλωσε τη διαθεσιμότητά της στις υπηρεσίες του υπουργείου για τη διευθέτηση τυχών τεχνικών ζητημάτων, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα από την Περιφέρεια η πρόσκληση για τη χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με την έναρξη της συζήτησης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας επενδύει στη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει στις «πράσινες» μετακινήσεις και την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Από την πλευρά τους, ο κ. Ταγαράς και ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησαν στη σημασία του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα δηλώνοντας ότι θα συμβάλλουν για την άμεση έναρξη υλοποίησης του έργου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 17,8 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διασχίζει πέντε δήμους: Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Θα ξεκινά από το Θησείο (Πλατεία Ασωμάτων) και θα καταλήγει στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, περνώντας από κεντρικούς δρόμους. Η χρηματοδότησή του θα γίνει με πόρους από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027,

Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη σταδιακή δημιουργία ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, έχει εξασφαλίσει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τη χρηματοδότηση ακόμα ενός ποδηλατοδρόμου, ο οποίος αποτελεί τον «πυρήνα» του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα-Αστικός Περίπατος».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στο εμβληματικό -όπως το χαρακτήρισε- έργο του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα, τόνισε: «Έχοντας ως προτεραιότητα τη γρήγορη αξιοποίηση των διατιθέμενων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση και έργων με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο, οριστικοποιήσαμε σήμερα με τον κ. Ταγαρά και τον κ. Μπακογιάννη τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσουμε άμεσα».

«Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε στην Αττική μας όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκές πρακτικές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας αλλά και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αττικής ποιοτικές και ασφαλείς αστικές μετακινήσεις -και το κυριότερο- φιλικές για το περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα δεν θέλει τεχνητές εικόνες κρίσης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε πως ο δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να φροντίζει για την ποιότητα ζωής στην πόλη και όχι να μεταφέρει παραπλανητικά μηνύματα στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας τη λανθασμένη σύγκριση με άλλες πόλεις όπως η Βαρκελώνη.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να τον συνοδεύει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν την αναχώρησή του με το προεδρικό αεροσκάφος.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικασία Aqaba στην Αθήνα: Τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η υπουργική συνάντηση της Διαδικασίας Aqaba για την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια, με τη συμμετοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη και 130 εκπροσώπων από κράτη και διεθνείς οργανισμούς.
κτίριο Google Cloud
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Cloud Office διακρίνεται στο Google Cloud, κάνει επέκταση στην Κύπρο

Η Cloud Office καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα γραφείου στην Αθήνα το 2024, με τετραπλασιασμό εσόδων το 2025 και νέα πελατεία. Επεκτείνεται στην Κύπρο, ενδυναμώνοντας τη θέση της στη ΝΑ Ευρώπη και την EMEA.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Ισχυρή συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας με απτά οφέλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε πως η πολυεπίπεδη σχέση Ελλάδας-Γαλλίας έχει εξελιχθεί σε ισχυρή συμμαχία, υπογραμμίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς και τη στήριξη της Γαλλίας σε καίρια ζητήματα.